Dit jaar is ook voor tweede en derde amateurklasse een licentie vereist. De voorwaarden daarvoor zijn een stuk soepeler dan pakweg eerste amateurklasse. Voetbal Vlaanderen deelde nu mee dat in derde amateurklasse KSV Bornem, KSK Oostnieuwkerke en KVC Wingene de licentie niet aanvragen. Dat betekent dat zij op de drie laatste plaatsen komen te staan en dus zeker degraderen.

Dat is goed nieuws voor... KM Torhout. De Torhoutenaars maken sowieso kans om zich sportief te redden, maar straks zakt KVC Wingene sowieso onder hen. Het volstaat voor Torhout om Svelta Melsele of Tempo Overijse, twee teams die nu al achter KMT staan, of nog een derde team achter zich te laten om de barrageplaats te vermijden. De 13de in de stand moet immers ook nog barrage om het behoud spelen.

Tot zover het goede nieuws. KVC Wingene had eerder al aangeven een doorstart te willen maken in vierde provinciale en van KSK Oostnieuwkerke, dat vorig seizoen nog kampioen speelde in eerste provinciale, is het nog altijd behelpen na het vertrek van de voorzitter. Oostnieuwkerke zal volgend seizoen wel zijn ding doen in eerste provinciale en Wingene wil dus naar vierde provinciale.

In eerste provinciale zakken normaal twee laatste teams, de degradatie van SK Oostnieuwkerke betekent een derde zakker in eerste. Maar wat met Wingene dat naar vierde wil? "Daar kunnen we nog geen uitspraken over doen", zegt Nancy Deslypere van het provinciaal comité. "Wingene geeft wel aan in vierde te willen starten, maar dat weten wij pas officieel bij de inschrijving van de teams en dat is pas in mei. Bovendien moeten we ook nog eens de modaliteiten bestuderen. In andere provincies zijn er wel precedenten, maar een herstart in vierde provinciale is niet zo evident als het lijkt."

Concreet komt het op neer dat Wingene uiteindelijk wellicht wel in vierde zal kunnen herbeginnen, maar dat ze in eerste instantie nog zullen beschouwd worden als een daler naar eerste provinciale. Dat zal cascade-gewijs ook opnieuw voor een extra daler in eerste provinciale en de reeksen eronder betekenen. Op de 13de plaats in eerste provinciale staat KFC Poperinge, dat net van trainer veranderde. Een stek hoger met een punt meer is dat het Sassport Boezinge, van trainer Angelo Paravizzini die eerder dit jaar vertrok bij .... KVC Wingene.

Twee extra dalers in eerste provinciale zorgen ook voor extra dalers in tweede en derde provinciale. Er komt straks voor het provinciaal comité dus weer heel wat denk- en cijferwerk bij kijken. Want wellicht komen er ook extra stijgers als Wingene zijn stekje in eerste provinciale wel gereserveerd ziet, maar niet inneemt.

Dit jaar is ook voor tweede en derde amateurklasse een licentie vereist. De voorwaarden daarvoor zijn een stuk soepeler dan pakweg eerste amateurklasse. Voetbal Vlaanderen deelde nu mee dat in derde amateurklasse KSV Bornem, KSK Oostnieuwkerke en KVC Wingene de licentie niet aanvragen. Dat betekent dat zij op de drie laatste plaatsen komen te staan en dus zeker degraderen.Dat is goed nieuws voor... KM Torhout. De Torhoutenaars maken sowieso kans om zich sportief te redden, maar straks zakt KVC Wingene sowieso onder hen. Het volstaat voor Torhout om Svelta Melsele of Tempo Overijse, twee teams die nu al achter KMT staan, of nog een derde team achter zich te laten om de barrageplaats te vermijden. De 13de in de stand moet immers ook nog barrage om het behoud spelen.Tot zover het goede nieuws. KVC Wingene had eerder al aangeven een doorstart te willen maken in vierde provinciale en van KSK Oostnieuwkerke, dat vorig seizoen nog kampioen speelde in eerste provinciale, is het nog altijd behelpen na het vertrek van de voorzitter. Oostnieuwkerke zal volgend seizoen wel zijn ding doen in eerste provinciale en Wingene wil dus naar vierde provinciale. In eerste provinciale zakken normaal twee laatste teams, de degradatie van SK Oostnieuwkerke betekent een derde zakker in eerste. Maar wat met Wingene dat naar vierde wil? "Daar kunnen we nog geen uitspraken over doen", zegt Nancy Deslypere van het provinciaal comité. "Wingene geeft wel aan in vierde te willen starten, maar dat weten wij pas officieel bij de inschrijving van de teams en dat is pas in mei. Bovendien moeten we ook nog eens de modaliteiten bestuderen. In andere provincies zijn er wel precedenten, maar een herstart in vierde provinciale is niet zo evident als het lijkt."Concreet komt het op neer dat Wingene uiteindelijk wellicht wel in vierde zal kunnen herbeginnen, maar dat ze in eerste instantie nog zullen beschouwd worden als een daler naar eerste provinciale. Dat zal cascade-gewijs ook opnieuw voor een extra daler in eerste provinciale en de reeksen eronder betekenen. Op de 13de plaats in eerste provinciale staat KFC Poperinge, dat net van trainer veranderde. Een stek hoger met een punt meer is dat het Sassport Boezinge, van trainer Angelo Paravizzini die eerder dit jaar vertrok bij .... KVC Wingene.Twee extra dalers in eerste provinciale zorgen ook voor extra dalers in tweede en derde provinciale. Er komt straks voor het provinciaal comité dus weer heel wat denk- en cijferwerk bij kijken. Want wellicht komen er ook extra stijgers als Wingene zijn stekje in eerste provinciale wel gereserveerd ziet, maar niet inneemt.