Wie Rode Duivels straks wil zien trainen in Westkapelle, zal er snel bij moeten zijn

Voor de open trainingen van de Rode Duivels op 4, 5 en 6 juni wordt een grote volkstoeloop verwacht en daarom heeft de lokale politie nu al een heel plan op poten gezet om alles in goeie banen te leiden.

De Rode Duivels verblijven voor drie dagen stage in onze provincie. Er zijn daarbij ook open trainingen, in het sportcomplex Molenhoek van Westkapelle bij Knokke op woensdag 4 juni van 17 tot 18.30 uur, op donderdag 5 juni van 11 tot 12.30 uur en op vrijdag 6 juni van 11 tot 12.30 uur. De Rode Duivels trainen op de terreinen A en B.

Vol is vol

“De training op woensdagnamiddag lokt waarschijnlijk heel wat toeschouwers”, zegt communicatieconsulent Isolde Van Eenooghe van PZ Damme/Knokke-Heist. “De supporters houden er dan ook best rekening mee dat, eens de capaciteit van het sportcomplex bereikt is, er geen publiek meer wordt toegelaten. De aanwezigen kunnen de training wel nog volgen op een groot scherm op het ‘oud voetbalveld’ in de Westkapellestraat.”

De politie raadt aan om eerder voor de sessies op donderdag of vrijdag te kiezen, wil je kans maken om de trainingen live te kunnen volgen. Ze bevelen ook aan om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets te komen en de auto thuis te laten. Indien nodig zal De Lijn op woensdag 4 juni extra bussen inleggen tussen Westkapelle en het treinstation in Knokke. De halte ter hoogte van het woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost wordt dan tijdelijk afgeschaft. Wie toch met de auto komt, kan die normaal gezien gratis kwijt op de parkings ‘Sluisstraat’, ‘Hoekestraat’ en ‘weide Sluisstraat’.

Te volgen op Twitter

Met de komst van de Rode Duivels zet de lokale politie Damme/Knokke-Heist ook de eerste stappen op sociale media. “Alle updates over de trainingen, parkeerzones en verkeersafwikkeling zal je kunnen volgen op Twitter via @LokPol5446”, geeft Isolde Van Eenooghe nog mee. “In de loop van juni worden de activiteiten op sociale media uitgebreid naar Facebook en LinkedIn.”

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.