De EOTS-jury stelde een ploeg van de maand samen. Deze elf spelers voetbalden zich in de kijker en krijgen dus een plaatsje in het EOTS-team van de maand september. Kies in onze poll zelf de speler van de maand.

Brandon Vanderbeken (Doelman, FC Gullegem)

Brandon Vanderbeken keepte vorig jaar bij FC Gullegem Anthony Dengrendel (nu RC Harelbeke) van onder de lat en is nu onbetwist titularis. Na een 0 op 6 pakte de ploeg van Pascal De Vreese twee zeges op rij. En daar zitten de puike reddingen van Vanderbeken ook voor wat tussen.

© VDB

Thomas Blaton (Linksachter, Racing Waregem)

De 19-jarige achterhoedespeler bewijst dat je met een goede jeugdopleiding - die hij kreeg bij KV Kortrijk - kan doorgroeien naar een vaste waarde in eerste elftal. Grijpt wekelijks zijn kans. Jongen met groeipotentieel.

© VDB

Stijn De Deygere (Centrale verdediger, SK Oostnieuwkerke)

Stijn De Deygere was tien jaar lang de sterkhouder bij KFC Izegem. Stapte niet mee in het fusieverhaal, maar in het eveneens ambitieuze project van SK Oostnieuwkerke. Zijn ploeg is nog ongeslagen. Zondag scoorde hij tegen RC Lauwe.

© VDB

James Lahousse (Centrale verdediger, KVC Wingene)

Nog een ervaren man achterin deze maand. James Lahousse incasseerde met KVC Wingene slechts twee doelpunten. Lahousse - die nog in eerste klasse voor KSV Roeselare voetbalde - biedt de verdediging stabiliteit. Het pas gepromoveerde Wingene staat mooi tweede in het klassement van derde amateurklasse.

© VDB VDB

Klaas Lievrouw (Rechtsachter, WS Lauwe)

De 20-jarige Lievrouw is aan de andere kant van onze verdediging onze andere youngster. Hij leerde shotten bij Moeskroen, speelde vorig jaar bij SCT Menen, maar ontbolstert nu helemaal bij de co-leider in eerste provinciale.

© VDB

Tim Van den Bogaerde (Middenvelder, E. Wervik)

Geen onbekende in het EOTS-middens, hij was vorig jaar speler van het jaar in derde amateurklasse. Ondertussen scoorde hij opnieuw drie keer voor de Wervikanen. Is de man die dit jaar zijn ploeg mee een rustig seizoen moet bieden.

© VDB VDB

Nathaniel Lagrou (Middenvelder, KSKV Zwevezele)

Na een jaartje bij HSV Hoek van Holland is hij terug op West-Vlaamse velden. Bij het hyperambitieuze KSVK Zwevezele willen ze dit jaar de oppergaai en Lagrou is de man die mee de lijnen helpt uitzetten en zelf ook nog geregeld zijn doelpuntjes meepikt.

Aaron Vanfleteren (Middenvelder, Winkel Sport)

Heerlijke voetballer met schitterende traptechniek. Vorig seizoen zat het niet altijd mee en stond het doelhout vaak in de weg, nu scoorde hij al vier keer. Een man om een team rond te bouwen. Hij getuigt ook altijd van een enorme werkkracht.

© VDB

Jeremie Cremers (Linksvoor, Racing Harelbeke)

Deze gesel voor elke verdediging maakte al wat omzwervingen in het nationale voetbal. Uit de jeugdopleiding van KV Kortrijk debuteerde hij uiteindelijk bij Rac. Waregem. Speelde ook voor FC Gullegem, vorig jaar bij Olsa Brakel en sinds dit seizoen dus in het Forestierstadion.

© VDB

Renzo Delporte (Spits, KSC Wielsbeke)

Renzo Delporte maakte twee jaar geleden Bl. Otegem kampioen in tweede provinciale. Is nu aan zijn tweede seizoen bezig bij SC Wielsbeke. Deze vinnige spits vindt vlot de weg naar het doel, maar creëert ook openingen voor andere spelers.

Yohann Loisel (Rechtsvoor, KVK Westhoek)

De helft van deze Franse twee-eiige tweeling is een man met snelle beentjes. Speelde vorig jaar bij KVV Coxyde en werd nu herenigd met zijn broer Gregory bij KVK Westhoek. Die laatste maakte al drie goals, maar de acties komen meestal van Yohann. Staat al in menig scoutingsboekje.

© VDB VDB

STEM op jouw speler van de maand: POLL EOTS