White Star Adinkerke verliest debuutmatch in bevordering

Trainer Birgen Baes zag bij vlagen goed voetbal van zijn team maar ook een gebrek aan scherpte. © VDB
Redactie KW

White Star heeft de overstap van provinciaal naar nationaal voetbal nog niet helemaal verteerd. Ondanks behoorlijk voetbal ging het met 4-1 de boot in bij het Oost-Vlaamse SK Berlare.

“Na 10 minuten en een gebrek aan concentratie staan we al 2-0 achter”, sprak trainer Birgen Baes, “en dan weet je natuurlijk dat het heel moeilijk wordt. Daarna spelen we wel een goede 35 minuten en zijn we baas, wat de coach van Berlare ook toegaf, maar aan de rust staat het maar 2-1. Had het 2-2 geweest, had de match misschien anders kunnen uitdraaien. Maar nu maken we na de pauze weer een paar foutjes en betalen die cash, zodat het 4-1 werd. Het verschil tussen provinciaal en nationaal voetbal was meteen duidelijk. We hebben ook niet de beste voorbereiding gehad, zodat het nog een paar moeilijke weken gaan worden voor ons. Maar we onthouden wat goed was en moeten leren uit onze fouten.”

SK Berlare – KWS Adinkerke 4-1

Doelpunten: Ayari 1-0, Munyaneza 2-0, Longueville (own) 2-1, Munyaneza 3-1, Heirewegh 4-1.

KWS Adinkerke: Sterckx, Brackx, De Ruyter, Larangé, Van Damme (70′ Berquin), Ameloot (65′ Vandendriessche), Dekeyzer, Protin, Brogniez (75′ Decock), Sarrazyn, Sellah.

(JDC – foto a-Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier