“Westhoek zal wellicht drie nieuwe spelers aantrekken”

Voorzitter Willy Lamaire wil Westhoek in tweede amateurklasse houden. © EG
Redactie KW

Westhoek heeft momenteel een vijftal ervaren spelers op het oog. Tijdens de training vorige zondag waren er een drietal aanwezig die in aanmerking komen voor een overgang naar Westhoek, al wil voorzitter Willy Lamaire uiteraard geen namen noemen.

“Het eerste deel van het seizoen was desastreus en soms frustrerend. Het is nog nooit zo slecht geweest en dat merk je ook aan de plaats in de klassering”, vertelt voorzitter Lamaire. “De oorzaak ligt vooral in het niet beschikbaar zijn van drie spitsen. Sahuke Mandi liep een scheenbeenbreuk op en Ousmane bleef sukkelen met een blessure. Hij traint mee en coach Peter Devos is enthousiast over zijn prestaties, maar de vrees bestaat dat hij mogelijk hervalt in zijn oude blessure. We hadden ook gerekend op Legname, die eerst ook geblesseerd was en nadien betere werkomstandigheden kreeg die hij moeilijk kon laten liggen. Voor hen was ook het voetbal voorbij. Een vervanger voor die drie spelers hebben we niet in onze rangen lopen.”

Minstens twee spitsen

“Als je ziet dat wij het minste aantal doelpunten scoren en veel te veel goals binnenkrijgen, dan kan je niet anders dan vaststellen dat we op papier bij één van de zwakste ploegen uit de reeks moeten gerekend worden. Vandaar dat we al een tijdje ernstig op zoek zijn naar zeker twee aanvallers en mogelijk ook een verdediger. We hebben contact met een vijftal versterkingen, maar we gaan ons niet in een avontuur gooien. De spelers die we zullen aantrekken, moeten een meerwaarde zijn. Het is niet enkel op basis van de trainingen dat de beslissing zal vallen, maar we kijken ook naar de achtergrond van de spelers. Een drietal zit dicht bij de komst naar Westhoek, maar het is nog te vlug om namen vrij te geven”, aldus Willy Lamaire.

“Ik heb er alle vertrouwen in, want zelf ben ik noch als speler, noch als voorzitter ooit gedegradeerd. Voor Westhoek is een reeks lager spelen geen optie. In de derde amateurklasse is de kwaliteit van het voetbal veel minder en dat betekent ook minder aantrekkelijk voor sponsors en supporters. Tweede amateurklasse is een mooie reeks met heel wat derby’s en daar willen we kost wat kost in blijven.”

Financiële inspanning

“We zijn een financieel gezonde club en willen dat zo houden. We zullen dus geen zotte kosten maken om nieuwkomers aan te trekken. Ze zullen zeker een meerwaarde moeten zijn voor de ploeg. We gaan wel een extra financiële inspanning doen voor de resterende maanden. Dit betekent niet dat we afstappen van ons doel om zoveel mogelijk jongeren een speelkans te geven. We blijven in hen geloven en ze zullen zeker kansen krijgen, maar ze moeten beseffen dat we er nu alles aan gaan doen om het behoud te verzekeren. Ik heb er alle begrip voor dat sommigen misschien zullen ontgoocheld zijn, maar momenteel moet het algemeen belang van de club primeren. Ik ben niet pessimistisch voor het verdere verloop van de competitie, maar in het voetbal zijn er geen zekerheden. Degraderen zou een enorme klap zijn voor de club, want terugkeren naar het huidige niveau wordt dan moeilijk en misschien zelfs onmogelijk”, besluit Willy Lamaire.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier