Westhoek wint nu ook wedstrijd tegen SK Sint-Niklaas

Ousmane Diakho scoorde de 0-1 en lokte een strafschop uit. © VDB

KVK Westhoek won zaterdagavond op bezoek bij SK Sint-Niklaas met 1-2 en pakt zo 12 op 12.

Het werd een nerveuze wedstrijd met heel veel korte acties en behoorlijk wat fouten van de thuisploeg. Westhoek won nipt de belangrijke wedstrijd.

De eerste kans was voor thuisspeler Melens, maar zijn vrije trap werd gepakt door doelman Olievier. Rond het kwartier kwam Westhoek op voorsprong. Robaeys dribbelde zich vrij in de grote rechthoek, trapte de bal op doel en Londot kon niet klemmen. In de rebound trapte Diakho binnen. Kort daarna verdubbelde Westhoek bijna de voorsprong. Een inzenden van Vandermarliere kwam bij Robaeys die niet voorbij de thuisdefensie raakte.

Belangrijke redding Olievier

Op het halfuur zond Melens de bal in naar De Bauw, maar die trapte van dichtbij op doelman Olievier. Na de rust waren er nog een aantal kansen. Invaller Reece kwam alleen voor doel, maar trapte de bal op doelman Londot. Even later haalde verdediger Vispoel een bal van Diakho voor de doellijn weg. Net voor het uur lukte de thuisploeg de gelijkmaker. Van Goethem zond de bal in en Melens trapte laag in de hoek binnen.

Vijf minuten later haalde diezelfde Van Goethem Diakho in het strafschopgebied neer. Vandermarliere trapte de penalty beheerst binnen. Vijf minuten voor affluiten was er nog een prachtige actie via Robaeys, Demets en Mahieu, maar die laatste trapte de bal recht op doelman Londot. In de slotminuut verhinderde Westhoekdoelman Olievier nog de gelijkmaker toen hij een schot vanuit een scherpe hoek van invaller Gharmaoui uit zijn doelvlak hield. Door de overwinning is Westhoek weer een stapje dichter bij het behoud.

(EG/ foto BVB)

Doelpunten: 13′ Diakho (0-1), 57′ Melens (1-1) en 63′ Vandermarliere (pen. 1-2).

KVK Westhoek: Olievier, Janssen Da Silva, Kirilov (38′ Reece), Mahieu, Robaeys (86′ Decock), Vandermarliere, Chemin (77′ Demets), Petitpretz, Verkindere, Diakho en Serpieters.