Westhoek verspeelt overwinning diep in blessuretijd

Kopduel met Ayron Verkindere van Westhoek en Tibo Franki van Zelzate. © VDB
Redactie KW

Westhoek had uitzicht op de overwinning, maar Zelzate sleepte diep in blessuretijd nog een gelijkspel uit de brand. De ontgoocheling bij Westhoek was groot, want het blijft met één puntje achter.

In de eerste helft speelde Westhoek tegen de wind in. Het won wel het meeste duels, maar was onnauwkeurig in de passing. In het eerste kwartier konden beide ploegen één kansje versieren. In de achtste minuut trapte Robaeys een voorzet tot bij Cremers, die de bal met de borst controleerde. Maar hij kon die onvoldoende bij zich kon houden, waardoor doelman De Vleesschauwer redding kon brengen. Zelzate kon daar weinig tegenoverstellen. Op het kwartier kon doelman Paepe een schotje van Broeckaert gemakkelijk redden. Net voor de rust trapte Nyoni een voorzet, maar de bezoekende doelman had weinig moeite met de kopbal van Mahieu.

Na de rust kregen we eenzelfde spelbeeld met twee ploegen die er weinig van terecht brachten. Toch kwam Westhoek op voorsprong via Mahieu die een kopbal van Robaeys met het hoofd verlengde. In het slotkwartier zette Zelzate alles op alles, maar kon voor geen doelgevaar zorgen. Tot de bezoekers diep in blessuretijd nog een vrijschop mochten trappen. Van Buyten gooide de bal in het pak en invaller Cools-Ceuppens kopte de gelijkmaker voorbij thuisdoelman Paepe.

(EG)

Doelpunten: 72′ Mahieu (1-0) en 95′ Cools-Ceuppens (1-1).

Westhoek: Paepe, Mahieu, Robaeys (74′ Gantois), Himpe, Diakho, Cremers, Nyoni, Dewilde (70′ Reece), Petitpretz en Hornois (89′ Tanghe).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier