Westhoek pakt hoopvolle zege tegen Sparta Petegem

Jonas Vandermarliere (archieffoto). © (Foto VDB)
Redactie KW

Westhoek dankt de drie punten aan doelman Olievier die na de rust een strafschop van Denoulet stopte en in de rebound de bal opnieuw uit zijn doelvlak hield.

De thuisploeg startte met Diakho en nieuwkomer Reece. Dit zorgde doorlopend voor meer doelgevaar en balbezit. Het eerste doelgevaar in de wedstrijd kwam van Reece die naar binnen kwam, maar te zwak op doel besloot. Op het kwartier trapte Vandermarliere een hoekschop en de kopbal van Janssen Da Silva werd al dan niet door een Petegemse verdediger met de hand beroerd. Halfweg de eerste helft kwam Westhoek op voorsprong. Denoulet maakte een fout op Diakho en Vandermarliere zette de strafschop feilloos om. De thuisploeg kreeg nadien nog een tweetal grote kansen. Het tweede thuisdoelpunt bleef echter uit, zeker toen Diakho een voorzet van Reece te zwak en recht op doelman Vandenbossche trapte. Na de rust stak Petegem een tandje bij en de thuisploeg ontsnapte enkele keren aan de gelijkmaker. Pollet kopte de bal na hoekschop op de paal en kort daarop mocht Westhoek doelman Olievier danken toen hij de strafschop en de rebound van Denoulet uit het doelvlak hield. De thuisploeg zette alles op alles om de overwinning veilig te stellen. Doelman Olievier pakte nog gemakkelijk een kopbal van De Wulf en aan de overkant trapte Demets een afstandsschot nipt naast het doel. Het was wachten tot het eindsignaal voor Westhoek om de drie punten aan huis te houden. De opluchting na de vierde seizoenzege was enorm groot en betekent mogelijk de heropstanding voor Westhoek.

Doelpunten: 21′ Vandermarliere (1-0, strafschop).

KVK Westhoek: Olievier, Janssen Da Silva, Mahieu, Robaeys (63′ Demets), Vandermarliere, Sucaet, Petitpretz (68′ Kirilov), Diakho, Himpe (88′ Beirlaen), Reece en Serpieters.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.