Westhoek lijdt zware nederlaag tegen FC Merelbeke

Kopduel met Ayron Verkindere tegen Zelzate. © (Foto VDB)

Westhoek speelde een lusteloze wedstrijd, creëerde wel wat doelkansjes maar liet zich geregeld vangen aan de buitenspelval. Na de nederlaag blijft Westhoek met één puntje op de laatste plaats. Het werd 3-0 voor Merelbeke.

De eerste vijftien minuten kon Westhoek een drietal keer aanspraak maken op het openingsdoelpunt. Cremers dribbelde zich vrij tot aan de zestien, bediende Robaeys maar hij besloot laag op doelman Maes. Kort daarop zette Dewilde voor vanop rechts, en Robaeys mikte de bal met een halve volley naast de paal. Nadien ontzette Westhoekverdediger Mahieu de bal onbegrijpelijk in de voeten van Verheyden, die de bal op de paal knalde. Nog voor het kwartier glipte Hornois door de thuisdefensie, maar doelman Maes redde het schot. Het resterende halfuur in de eerste helft viel er aan beide kanten niets meer te noteren.

Na de rust waren de eerste twee kansjes voor Westhoek. Robaeys kreeg de bal aan de tweede paal in de voeten, maar besloot naast. Nadien werd Diakho goed aangespeeld, maar de Westhoekaanvaller verkeek de doelkans. Kort daarop begon het voetbalfestival van Verheyden, die uiteindelijk drie keer bij de thuisdoelpunten betrokken was. Eerst trapte de Merelbeekse aanvaller een inzenden van Mjahed in één tijd naast de verste paal. Kort na het uur velde Nyoni Verheyden in de grote rechthoek, en die zette zelf de strafschop om. Drie minuten later verdubbelde Merelbeke de voorsprong toen Petitpretz onnodig balverlies leed. Verheyden zette voor en Van Laere tikte de bal binnen. Een tiental minuten voor affluiten had thuisdoelman Maes rood verdiend toen hij Robaeys buiten de grote rechthoek onderuit haalde, maar het bleef bij een gele kaart. In de slotfase ging Verheyden nog eens aan de haal. Hij knalde de bal naast doelman Paepe in doel en legde daarmee de eindcijfers vast.

Doelpunten: 62′ Verheyden (pen. 1-0), 65′ Van Laere (2-0) en 82′ Verheyden (3-0).

KVK Westhoek: Paepe, Mahieu, Robaeys, Himpe, Diakho, Cremers, Nyoni, Dewilde, Petitpretz, Verkindere en Hornois.

Invallers: De Deygere, Tanghe en Reece.