Westhoek haalt broodnodige overwinning tegen zwak SK Sint-Niklaas

Henry Sahuke Mandi scoorde, maar werd ook geblesseerd afgevoerd. © (Foto VDB)
Redactie KW

Na een zwakke wedstrijd van beide ploegen haalde Westhoek een verdiende overwinning. Anderzijds verloor de thuisploeg spits Sahuke Mandi met een scheenbeenbreuk. Mandi is wellicht zes maanden out.

Het begon met een studiekwartier waarbij echt niets te noteren viel. Daarna stuurde Kirilov spits Sahuke Mandi in de diepte. De pocketaanvaller was vlugger dan zijn bewaker en bracht Westhoek op voorsprong. Hij kwam daarbij wel in contact met Londot (ex-Westhoekdoelman) en liep daarbij een scheenbeenbreuk en vermoedelijk ook een kuitbeenbreuk op en is zes maanden out. Een minuut later moest ook Janssen Da Silva vervangen worden. Rond het halfuur voetbalde Sint-Niklaas twee kansjes bij elkaar. Etürk ging op het Westhoekdoel af, maar doelman Olievier was alert. Kort daarop trapte Melens naar Van Remoortere, maar de Westhoekdoelman redde het schot zonder problemen. Kort voor de rust was er nog een kansje voor Westhoek. Vandermarliere trapte een hoekschop, doelman Londot sloeg de bal weg en Robaeys mikte in de rebound over het doel. Na de rust speelde Westhoek vrij zwak, maar de tegenstander bracht er nog veel minder van terecht. Londot tikte een vrijschop van Demets over doel na een fout op Beirlaen. Op het uur werd diezelfde Beirlaen alleen op Londot afgestuurd, maar de gelegenheidsspits trapte de bal op de bezoekende doelman. Vijf minuten voor affluiten ontsnapte Westhoek aan de onverdiende gelijkmaker toen Balogun een hoekschop in één tijd voorbij de verste paal trapte. Westhoek haalde drie verdiende punten tegen een tegenstrever die er helemaal niets van terechtbracht.

Doelpunten: 16′ Sahuke Mandi (1-0)

KVK Westhoek: Olievier, Janssen Da Silva (17′ Mahieu), Kirilov, Robaeys, Vandermarliere, Sucaet, Petitpretz, Gantois, Demets, Serpieters en Sahuke Mandi (17′ Beirlaen).

(EG)