West-Vlaamse Tessa Wullaert schiet de vrouwen van RSC Anderlecht naar de titel

Tessa Wullaert scoorde tweemaal.©Vuylsteke Dirk / VDB VDB
Tessa Wullaert scoorde tweemaal.©Vuylsteke Dirk / VDB VDB

De vrouwen van RSC Anderlecht hebben zich voor het vierde seizoen op rij tot Belgisch kampioen gekroond. Paars-wit mocht de champagne zaterdag ontkurken na een probleemloze 2-0 zege tegen eerste achtervolger Oud-Heverlee Leuven op de zevende speeldag van de play-offs in de Scooore Super League. Tessa Wullaert scoorde tweemaal.

Anderlecht greep OHL in het Brusselse Koning Boudewijnstadion meteen bij het nekvel en Wullaert (10.) zorgde voor de vroege 1-0. Na het tweede doelpunt van de thuisploeg, opnieuw van Wullaert (43.), was de partij al halfweg gespeeld. Anderlecht controleerde de tweede periode en kwam niet meer in de problemen. Het is voor Anderlecht de achtste titel in de clubgeschiedenis.

Later zaterdag hield Club YLA schietoefening tegen Standard (5-2). Anderlecht telt in de stand 37 punten uit vijf (van de acht) PO-wedstrijden en is zeker van de landstitel. Eerste achtervolger OHL (6 PO-wedstrijden) heeft dertig punten en kan de Brusselaars met nog maximaal zes punten te verdienen dus niet meer bijbenen. AA Gent (26 ptn; 5 PO-wedstrijden), Standard (24 ptn) en Club YLA (17 ptn) maken play-off 1 vol.

Domineren

De Super League kent dit seizoen zijn ontknoping in play-offs. Na een reguliere competitie van achttien speeldagen werden de punten gehalveerd (met afronding naar boven) en speelt de top vijf play-off 1 met de titel en een Champions League-ticket als inzet. De overige vijf ploegen werken play-off 2 af. De vrouwen van Anderlecht domineerden de reguliere competitie van begin tot het einde en wonnen als autoritaire koploper, op een verlies na, al hun duels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier