West-Vlaamse ploegen kennen kalender: Club, Cercle en KVO spelen meteen tegen topploeg

De vorige competitiewedstrijd tussen de landskampioen en de Carolo's dateert van 23 februari dit jaar. © belga
Redactie KW

De Pro League heeft woensdag de kalender bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. Kampioen Club Brugge en Charleroi trappen de nieuwe Jupiler Pro League op gang op zaterdag 8 augustus om 16.30 uur. KV Oostende ontvangt op de eerste speeldag RC Genk. Cercle Brugge trekt naar Sclessin, Zulte Waregem krijgt KV Mechelen over de vloer en KV Kortrijk geeft Eupen partij in het Guldensporenstadion.

Later die dag is er nog Standard-Cercle Brugge en KV Oostende-Genk (beide om 19 uur). Op zondag trekt Anderlecht naar STVV (om 13.30 uur) en is er nog de topper tussen Antwerp en Gent (om 18.15 uur).

Nog op zondag staan Zulte Waregem-KV Mechelen (om 16 uur) en Kortrijk-Eupen (om 20.45 uur) geprogrammeerd. Maandag sluiten Moeskroen en de winnaar van de play-offfinale in 1B – Beerschot of OH Leuven – de eerste speeldag af met een wedstrijd om 19 uur.

Lastige verplaatsing

De Jupiler Pro League anno 2020-2021 begint zo opnieuw met een topper. Voor Charleroi, vorig seizoen de revelatie met een derde plaats, wacht meteen de erg lastige verplaatsing naar Club Brugge.

Charleroi-voorzitter Mehdi Bayat wilde na de presentatie niet spreken van een voordeel of een nadeel. “Winnen zonder publiek in het Jan Breydelstadion is natuurlijk ook minder mooi”, zei hij met een knipoog. “Maar we zijn, Charleroi zijnde, al heel blij dat deze wedstrijd tegenwoordig als een topwedstrijd wordt gecatalogeerd. Dat toont onze vooruitgang in het Belgisch voetbal.”

Week na bekerfinale

Roel Vaeyens, Chief Sports Officer bij Club Brugge, kon de openingswedstrijd ook wel smaken. “Al verdenk ik er kalendermanager Nils Van Brantegem er wel van dat hij al meteen een play-off 1-sfeertje wilde creëren. Voor ons wordt het alleszins een erg moeilijke seizoensstart. Je mag immers niet vergeten dat we een week eerder ook al de voor ons enorm belangrijke bekerfinale tegen Antwerp spelen. Maar dit Club Brugge kan dat aan. We starten het seizoen opnieuw erg ambitieus. We willen proberen onze prestaties van vorig seizoen te herhalen en Europees misschien nog een tikje beter proberen te doen.”

KVO tevreden

KV Oostende start het seizoen met een thuismatch tegen Racing Genk op zaterdag 8 augustus om 19 uur. Op zondag 16 augustus om 16 uur is er een uitmatch op het veld van Beerschot of Leuven. Die twee ploegen spelen eerst nog de finale om promotie naar eerste klasse. Op zaterdag 22 augustus om 18 uur trekt KVO naar Standard. Een week later, op zondag 30 augustus om 20.45 uur, ontvangt de kustploeg Zulte Waregem. Het beginnende vijfluik wordt afgesloten op zaterdag 12 september om 18.30 uur in en tegen Mechelen.

Voorzitter Frank Dierckens is tevreden met de kalender. “Met Racing Genk krijgen we meteen een mooie affiche voor de kiezen. Het is wel spijtig dat we niet voor een vol huis kunnen spelen. Nu, we wisten wel dat er in het seizoensbegin een grote club zou komen – daar konden we echt niet onderuit. Met vervolgens Beerschot of Leuven krijgen we op papier meteen een lichtere tegenstander voorgeschoteld. Als je een beetje ambitie hebt, moet je hier punten pakken. Daarna trekken we naar Standard, weer een mooie speeldag.”

“Met Zulte Waregem en Mechelen volgen weer twee clubs die aan ons gewaagd zijn. Onze seizoensopener is dus zeer interessant, met een mooie mix van grote namen en gelijkwaardige teams. Algemeen ben ik dus tevreden, want we ontlopen de echte kleppers zoals Club Brugge en Gent in het seizoensbegin, wat later op het jaar extra bezoekers met zich zal meebrengen.”

(Belga/TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.