Wervik pakt belangrijke zege op KVC Wingene

Hacene Cherifi © (Foto VDB)
Redactie KW

Na de spectaculaire thuiszege tegen Torhout ontving KVC Wervik dat ook in de degradatiezone staat.

In zijn gekende stijl controleerde Wingene, voor de gelegenheid in het geel, de aanvangsfase. Na een kwartier kwamen de tabaksjongens meer in de wedstrijd en moest Delmotte tweemaal gepast tussenkomen. Daarna nam Wingene over en moest Vancoillie een schitterende save uit zijn mouw schudden op een schot van Rushiti. Na een vrije trap van Lingier raakte de bal de bal niet uit de Wervikse zestienmeter en de Wingense pogingen werden afgeblokt. De wedstrijd kabbelde rustig verder en de rust werd met een brilscore bereikt. De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld met iets meer balbezit voor Wingene. Trainer Paravizinni zette na een uur een aanvaller bij. Bijna was dat succesvol maar na een hoekschop ging de bal voorbij drie Wingenaars. KVC rekende op een nummertje van de ingevallen Brogniez. Die kwamen er maar leverden geen doelkansen op. Ook zijn vrije trap na een fout op Hoornaert kende geen gevolg. Wingene voerde in de laatste tien minuten de druk op en was ook gevaarlijk maar moest opletten voor de tegenstoten van Wervik. Toen Delmotte foutief ingreep, wees de ref naar de stip en Bouchart zette de strafschop feilloos om. Daarmee was het amen en uit voor Wingene en de bezoekers pakten een belangrijke driepunter in de degradatiestrijd.

KVC Wingene – E. Wervik: 0-1.

KVC Wingene: Delmotte, Lahousse, Vermeulen, Bruning, Demaitre, Lingier (70′ Brogniez), Flederick, Vandewiele (60′ Wittesaele), Hoornaert (85′ Petrovic), Van Roose, Rushiti.

E. Wervik: Vancoillie, Pante (90′ Sahnoune), Lambrecht, De Grijse, Popelier, Volkaert, Van Damme, Cherifi (72′ Bouchart), Verstraete, Voet, Vandeputte.

Doelpunten: 85′ Bouchart 0-1(pen.).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier