Wervik dwingt geen enkele kans af en gaat met 0-3 de boot in

Kenneth Neve wint het kopduel. © foto VDB
Redactie KW

Na vijf wedstrijden zonder zege eindelijk nog eens een overwinning voor KVV Zelzate. Eendracht Wervik zakt in de rangschikking dieper weg. Nog meer zorgwekkend is dat de Tabaksploeg zaterdagavond geen enkele kans creëerde. Het werd achteraf in de kantine een carnavalfuif zonder glans.

Van beide ploegen waren de cijfers de laatste weken alvast slecht. Eendracht Wervik behaalde in de vorige zes wedstrijden amper één punt. De bezoekers telden ook maar één punt maar dan in de vorige vijf matchen. De thuisploeg startte tegen de wind in. Na een hoekschop van Quintelier kwam Eendracht Wervik voor de zoveelste keer op een lullige manier op achterstand.

De bal kwam aan de eerste paal, in het pak trapte Cools-Ceuppens raak. Rechtsback Voet bleef tijdens de kleedkamer binnen. Hij was duizelig nadat hij een vrijschop van Van Buyten pal in het gezicht kreeg en bleef liggen. Topschutter Mertens verdubbelde met een schuiver de score. Goed voor zijn vijftiende treffer. De assist was van Notteboom. De ingevallen Deconinck (79′) benutte op rechts goed de ruimte en legde aan, Vancoillie redde in hoekschop.

Degradatie wenkt

Enkele minuten later legde weer Van Buyten aan. Vancoillie redde met een geweldige reflex nog in corner. Een vrijschop van de wederoptredende Vandeputte (87′) belandde op de vuisten van De Vleeschauwer. Het was de enige noemenswaardige tussenkomst van de bezoekende doelman. Na een vrijschop links van Van Buyten kopte Vandenhende in de extra tijd binnen.

Wervik krijgt het zeer moeilijk om de degradatie te ontwijken. Het scoort toch zo moeilijk: amper 21 doelpunten in 23 wedstrijden.

Doelpunten: 24′ Cools-Ceuppens (0-1), 56′ Mertens (0-2), 92′ Vandenhende (0-3).

Eendracht Wervik: Vancoillie, Voet (46′ Sahnoune), Van Damme, Pante, Verstraete, De Gryse, Neve (60′ Lambrecht), Popelier, Cherifi (60′ Destroies), Bouchart, Vandeputte.

(EDB – foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier