Wellicht pas vrijdag beslissing over voetballen in eerste nationale en over derby Mandel-Winkel

Voor de thuiswedstrijd tegen Thes kreeg iedere ploeg drie kleedkamers waar maximum zes spelers zich mochten omkleden. Op de foto zie je Ruben Pyck, Aaron Dhondt en Nicholas Tamsin. © VDB
Wouter Vander Stricht

De clubs in eerste nationale hopen sneller nieuws te krijgen, maar mogelijk weten ze pas vrijdag of er dit weekend gevoetbald wordt in eerste nationale. Bij Knokke zijn ze een late afgelasting al gewend, bij Mandel United zouden ze de derby tegen Winkel Sport liever uitgesteld zien. “In plaats van een toprecette zou deze match ons enkel geld kosten”, klinkt het.

Thibault De Gendt, competitiemanager bij de KBVB, richtte zich maandagavond via mail tot de gerechtigd correspondenten: “We begrijpen dat het voor de clubs die afgelopen weekend een wedstrijd hebben moeten spelen met gesloten kleedkamers niet makkelijk was om dit praktisch georganiseerd te krijgen. Momenteel overleggen wij met de bevoegde overheden over de mogelijkheid van het opstellen van een protocol met betrekking tot (o.a.) de eerste nationale afdeling teneinde het gebruik van de kleedkamers op wedstrijddagen toch mogelijk te maken en de praktische organisatie van de wedstrijden voor de clubs derhalve minder moeilijk te maken.”

“Het respecteren van de sanitaire voorschriften, het invoeren van een systematische Covid-19 testing en het gebruik van de kleedkamer (mits inachtneming van een aantal sanitaire voorschriften) zijn daar enkele elementen van. Wij houden u in de loop van de week op de hoogte.” Dus voor de West-Vlaamse teams nog weinig duidelijkheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier