Wegen KSV Roeselare en Franky Van der Elst gaan uit elkaar

Franky Van der Elst verlaat Schiervelde. © VDB
Redactie KW

KSV Roeselare gaat op zoek naar een andere trainer, Franky Van der Elst verlengt zijn contract niet op Schiervelde. Hij was twee seizoenen actief bij KSVR, hij eindigde dit seizoen negende. Normaal niet genoeg voor plaatsing voor eerste klasse B, maar omdat WS Brussel geen licentie kreeg werd alsnog een plaatsje voor KSVR gereserveerd.

Franky Van der Elst gaat niet verder als coach van KSV Roeselare. Dat bevestigt ceo Johan Plancke. Hij laat evenwel in het midden of Van der Elst zelf verkoos andere oorden op te zoeken of dat Roeselare zelf op zoek wilde naar een nieuwe oefenmeester. Ondertussen zijn er wel al voldoende kandidaten om het voormalig boegbeeld van Club Brugge op te volgen. Tegen het einde van deze week hoopt Plancke een nieuwe trainer te kunnen voorstellen.

KSVR wil in 1B een goed figuur slaan, maar moet wel nog op zoek naar een volledig nieuwe spelerskern. Enkele vaste waarden als Vincent Provoost en Sven De Rechter kozen al eieren voor hun geld, enkel jeugdinternational Emile Samyn ligt nog onder contract. Ondertussen zijn de gesprekken druk gaande, zowel met spelers die hun contract kunnen verlengen als met nieuwe jongens.

(FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.