Weerbaar Essevee troeft Standard af met 3-2

Standard's Joao Klauss De Mello and Essevee's Laurens De Bock strijden om de bal.©BRUNO FAHY BELGA

In een aantrekkelijke wedstrijd pakte Zulte Waregem de drie punten tegen Standard. De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar telkens prikte Essevee snel weer tegen. Na de tweede gelijkmaker duwde de thuisploeg meteen door naar 3-2 en dat volstond voor de zege. Volgende week mag Zulte Waregem op bezoek bij KV Kortrijk.

Francky Dury schonk het vertrouwen aan de elf die de volle buit gingen rapen op het kunstgras van Sint-Truiden. Bij Standard stond Bodart weer tussen de palen en kwamen ook Dussenne en Lestienne in de ploeg. Henkinet en Balikwisha verhuisden naar de bank, ook Raskin was er niet bij.

Zulte Waregem kon mits een zege op gelijke hoogte komen van Standard, terwijl de Rouches met een driepunter aansluiting vonden bij de top-vier. Essevee begon met de meeste overtuiging, maar keek bij de eerste de beste counter meteen tegen een achterstand aan na een knappe pegel van Klauss, die de assist van Lestienne zonder dralen verzilverde.

Snelle reactie

Het plezier van de bezoekers duurde welgeteld vier minuten. Toen krulde Dompé een vrije trap heerlijk binnen: 1-1 na een kwartier. Essevee bleef het spel domineren, maar slaakte een zucht van opluchting toen Lestienne een huizenhoge kans tegen de dwarsligger knalde. De thuisploeg reageerde met pogingen van De Bock (afgeblokt) en Bruno, zonder succes. Een gelijkspel aan de rust, vooral het team van Dury had iets meer verdiend.

De thuisploeg begon aan de tweede helft in een gifgroene uitrusting en nam weer de teugels in handen, maar prees zich gelukkig dat Bastien zich aan de overkant niet trefzeker toonde. Kort daarop prikte dezelfde speler de 1-2 toch tegen de netten, al was er protest bij de thuisploeg omdat de bal bij de opbouw van de aanval over de zijlijn zou zijn geweest.

Bruno weer op dreef

Weer was de Luikse vreugde van korte duur, want Dompé reikte Bruno de 2-2 op een zilveren dienblad aan: 2-2. Daarmee was de honger van de Waregemse topschutter nog niet gestild: net als op Sint-Truiden stuurde Govea hem in het straatje en opnieuw was het raak, 3-2 na drie goals in zes dolle minuten.

In het slotkwartier dreven de bezoekers de druk op, zonder aan uitgespeelde kansen te komen. Essevee plooide niet meer en won verdiend.

(BV)

Zulte Waregem : Bostyn, De Bock, Deschacht, Humphreys, Opare, Marcq, Seck, Govea (90’ Pletinckx), Dompé (90’ Colassin), Bruno (79’ Kainourgios) en Vossen (75’ Chory).

Standard : Bodart, Siquet, Bokadi, Laifis, Dussenne (60’ Muleka), Gavory, Cimirot, Bastien (75’ Shamir), Carcela (60’ Amallah), Lestienne (68’ Tapsoba) en Klauss.

Doelpunt : 11’ Klauss 0-1, 15’ Dompé 1-1, 53’ Bastien 1-2, 56’ en 59’ Bruno 2-2 en 3-2.