Weer kankercellen gevonden bij Miguel Van Damme

Miguel Van Damme na de match tussen Cercle Brugge en Eupen op 17 september, die hij bijwoonde naar aanleiding van ‘Blood Cancer Month’. © BELGA
Redactie KW

Slecht nieuws voor Miguel Van Damme. Bij de 28-jarige doelman van Cercle Brugge zijn opnieuw kankercellen gevonden. Dat melden diverse media.

In juni 2016 werd voor het eerst leukemie vastgesteld bij Miguel Van Damme. In 2019, kort na zijn huwelijk met Kyana Dobbelaere, herviel Miguel en herbegon de lange strijd. Een stamceltransplantatie en immunotherapie volgden, tot de artsen oordeelden dat hij uitbehandeld was.

Eerste kindje

In mei van dit jaar werd de doelman vader van een eerste kindje: Camille. Afgelopen zomer verlengde Cercle Brugge het contract van Van Damme. Enkele weken geleden liet Miguel nog weten dat er geen kankercellen gevonden werden bij een onderzoek, maar nu begint dus opnieuw een zware strijd voor de moedige Zerkegemnaar.

Hij trainde gedurende een korte periode mee in de fitnesszaal en kreeg ook zijn plaats op de groepsfoto van groen-zwart. Nu moet de onfortuinlijke doelman opnieuw een chemokuur ondergaan.

Eric Goens

‘Never give up’. Dat is het levensmotto van Miguel Van Damme. In een special ‘Miguel’ volgt Eric Goens zijn traject de voorbije jaren van nabij. Een reportage aan de hand van een humaninterest documentaire is overigens dinsdagavond 19 oktober om 20.35 uur te zien op één. (TV/ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.