Wedstrijd tussen Royal Knokke FC en La Louvière Centre op laatste nippertje uitgesteld

Voorzitter Vincent Van Honsebrouck volgde op zaterdagochtend 17 oktober nog de laatste voorbereidende training van zijn Knokke voor het duel tegen La Louvière. © foto JPV
Redactie KW

Op zaterdagavond 17 oktober, om 23.00 uur, kreeg Knokke een bericht van de Voetbalbond. “De wedstrijd tegen La Louvière wordt uitgesteld tot latere datum. De reden zal later gecommuniceerd worden.” De kustformatie had catering voorzien en de formule was volledig uitverkocht.

T1 Yves Van Borm was de hele week zijn jongens aan het voorbereiden, tot zaterdagochtend toe. “Ik ben in de farmaceutische sector werkzaam en weet perfect wat ik verkondig. Dus nog maar eens: leg alles stil tot er een vaccin is! Mijn voetbalvereniging moet alweer een pak geld ophoesten, alleen maar om de eetwaren te vergoeden, die al besteld waren voor al die toeschouwers.”

Vorige dinsdag werden nog scouts naar La Louvière gestuurd, ook al voor niets. De coach van Knokke begrijpt het dan ook allemaal niet meer zo goed. “Wij uit eerste nationale moeten voetballen, tweede en derde nationale ligt stil. Wie begrijpt dat nog? Naast onze wedstrijd werden in eerste nationale nog vier confrontaties verdaagd. Duidelijk genoeg toch?”

“Dit is oorlog en als het oorlog is wordt er niet gevoetbald. Zo simpel ligt het voor mij! Gezondheid is ons grootste bezit, ik zit in de sector en ben er me al te goed van bewust”, besluit T1 Van Borm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier