Wedstrijd Aalst stopgezet na racistische spreekkoren, profiteren Winkel Sport en FC Gullegem

Jochen Sucaet moet het hier afleggen tegen Ken Van Damme. Aalst kwam enkele weken geleden met 0-2 winnen op Winkel Sport. Ook toen al gesteund door een 120-tal bezoekende fans. © VDB
Wouter Vander Stricht

De wedstrijd Aalst-Bornem werd bij een 2-4 stand stopgezet na racistische spreekkoren aan het adres van de lijnrechter. Wat het oordeel van de bond ook mag zijn, Aalst blijft zo goed als zeker puntenloos en Winkel Sport – dat nog altijd de eindronde ambieert – kan daarvan profiteren. Dan moet het wel punten gaan pakken bij topploeg La Louvière. Ook FC Gullegem ligt nog op de loer.

De wedstrijd Aalst-Bornem werd op vrijdagavond gespeeld, de rest van het weekend staat in Aalst immers in het teken van carnaval. En voor de rust was het ook feest op het veld, de thuisploeg liep 2-0 uit. Na de rust en een gecontesteerde strafschop en rode kaart later kantelde de match volledig en stond het acht minuten voor tijd 2-4 toen de ref het welletjes vond. Een eerste waarschuwing was voor de thuisfans niet voldoende, ze bleven de assistent-ref van allochtone afkomst met IS-gezangen bejegenen.

Aalst telde voor dit weekend 41 punten en dat zal ook zo blijven. Ze mogen zich wellicht aan boete verwachten. Winkel Sport was de enige ploeg die voor het seizoen uitgesproken promotie-ambities had. Blessures veroorzaakten een terugval in het klassement, maar niks is onmogelijk. Winkel telt 37 punten, maar meent nog recht te hebben op twee extra punten nadat Acrenoise een niet-speelgerechtigde nieuweling tussen de lijnen bracht. Met die twee punten en eventueel een driepunter op La Louvière, zou Winkel over Aalst springen en weer helemaal tussen de mensen staan.

Ook FC Gullegem is nog niet kansloos voor de eindronde. Het speelt zondag een belangrijke match op het veld van SK Londerzeel dat net als FC Gullegem ook 37 punten telt. Oh ja, ook in Gullegem is er dit weekend carnaval. Maar wij maken ons sterk dat de Gullegemse supporters het beschaafder zullen houden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.