We zien vandaag de titelstrijd niet erg spannend worden

© belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Op 7 juli opende de transfermarkt officieel. Goed een week later blijkt dat de Belgische topclubs zich al best hebben geroerd, met AA Gent, dat zichzelf al uitriep tot titelkandidaat, voorop. Er kan nog veel gebeuren natuurlijk, de eerste deadline is pas binnen zes weken, op 31 augustus.

Half september opent de Belgische transfermarkt dan opnieuw. De echte Deadline Day is dan 5 oktober. Club kan tegen dan best een smaakmaker hebben kwijtgespeeld en een topspits hebben binnengehaald. Maar de strategie is duidelijk: proberen te houden wat goed is. De ploegfoto van het seizoen 2020-2021 is eigenlijk de kampioenenfoto 2019-2020. Daarnaast laat Club druppelsgewijs de jeugd instromen – volgens insiders bulkt die jeugd van de talenten.

Het is doordacht. Als ze iedereen kunnen houden, is de kans op de beker groot én wordt Club in de komende competitie nóg meer ongenaakbaar. En is de droom van de 1/8ste finales in de Champions League, wat het vorig seizoen net niet werd, heus niet onmogelijk. Want coach Philippe Clement weet als geen ander hoe belangrijk het is meer dan één jaar te kunnen bouwen. Hij weet best dat hij met Genk en Club kampioen werd omdat er al een basis stond. Hein Vanhaezebrouck beweert niet voor niets dat AA Gent nóg sterker was in het seizoen 2015-2016, na het kampioenenjaar.

Bovendien is Clement, die ook mentaal geen enkele verzwakking duldt, bij uitstek een coach die spelers altijd een aantal procenten beter maakt – het gaat bij hem om elk detail. En dus hebben we echt nog niet het beste gezien van Dennis en Diatta. Als die twee blijven en kunnen uitblinken in de Champions League, zal hun marktwaarde nóg stijgen, dat weet Vincent Mannaert ook wel. Het bloeiende bedrijf Club hoeft heus geen miljoenentransfers (meer) te budgetteren om financieel gezond te blijven. Als dan ook Mata, Deli, De Ketelaere, Schrijvers en vooral Okereke en Krmencik een stap vooruit zetten, én het trio Mignolet-Vanaken-Vormer nog maar het niveau van vorig seizoen haalt, wie houdt Club komend seizoen dan tegen? Het maakt niet uit of ze met 16, 18 of 20 clubs aan de start van de competitie komen. We bidden dat er op de Algemene Vergadering van 31 juli eindelijk duidelijkheid komt en dat de nieuwe bekerwinnaar Club op 8 augustus eindelijk de Jupiler Pro League 2020-2021 kan openen. Er kan nog veel verkeren, maar vandaag zien we de titelstrijd niet erg spannend worden.

Reageren? frank.buyse@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten