“We winnen met 2-0”

Geen spoor van stress bij Robin Vantorre, ondervoorzitter van de East-Corner Blues: "Ik heb er vertrouwen in. We winnen met 2-0." © DM
Redactie KW

Bij Robin Vantorre (36) is er enkele dagen voor de bekerfinale geen sprake van zenuwachtigheid. “Club wint zondag met 2-0. De play-offs, dat is verdomme pas echte stress”, zegt de ondervoorzitter van supportersclub East-Corner Blues.

Hij was vijf, toen hij aan de hand van zijn vader voor het eerst naar de Brugse derby tussen Club en Cercle trok. Ondertussen kweekte Robin Vantorre een onwankelbare liefde voor blauw-zwart. “Club Brugge zit voor altijd in mijn hart. Het is een manier van leven! Voor de play-offs neem ik zelfs speciaal vakantie”, vertelt de havenarbeider, die sinds zijn veertiende bij alle thuiswedstrijden van Club trouw op post is. “Op verplaatsing mis ik nauwelijks een match en ook Europees teken ik present”, zegt de man die al meer dan dertig jaar voor blauw-zwart supportert.

Ceulemans

“Voor heel wat Club-supporters en ook voor mij blijft Jan Ceulemans het boegbeeld bij uitstek. Ook Franky Van der Elst is een absoluut monument. Spehar en Stanic, de spitsen van de jaren negentig, staan ook hoog op mijn lijstje met absolute toppers. En doelman Matthew Ryan was de voorbije jaren de speler voor wie ik met veel plezier naar het Jan Breydelstadion afzakte. Qua mentaliteit en karakter is Ruud Vormer momenteel mijn favoriete speler”, aldus Vantorre, die sinds 2001 lid is van de Heistse supportersclub East-Corner Blues.

Het is intussen elf jaar geleden dat we nog kampioen speelden

“Ons lokaal is café Den Oosthoek in de Pannenstraat. Tien jaar geleden waren we met 50 leden, maar de jongste jaren is onze supportersclub serieus aan het uitbreiden. We zitten nu aan 160 man! Dat heeft vooral te maken met de bekerfinale van vorig jaar. Als Club een prijs pakt, komen er altijd leden bij”, lacht de trotse ondervoorzitter.

Zonnebril

“Met onze supportersclub zijn we het hele jaar door actief. Het bestuur werd ondertussen één grote vriendengroep. Met East-Corner Blues trekken we mee op verplaatsing in ons land en Europa. Verder organiseren we verschillende supportersavonden. In het najaar was Club-kapitein Timmy Simons te gast en straks houden we een barbecue. We laten ieder jaar iets speciaals maken: een T-shirt, een outfit… Speciaal voor de bekerfinale van zondag lieten we een blauw-zwarte zonnebril ontwerpen. Zondag reizen we met twee bussen en 104 supporters naar Brussel af. Vorig jaar schreeuwden we met 88 leden van de East-Corner Blues Club naar bekerwinst.”

Troostprijs

“We hadden makkelijk drie bussen kunnen vullen, maar Club had onvoldoende tickets in de aanbieding. Daardoor moet een aantal supporters ontgoocheld thuis blijven”, aldus Robin Vantorre. “Zondag blazen we al om 8.30 uur verzamelen aan Den Oosthoek voor een bekerfeestje. Om 10 uur stappen we de bus op richting Brussel. We hebben er vertrouwen in. De meeste spelers die geblesseerd waren, zijn terug. 2-0 winst: daar gaan we zondag voor! Op de terugreis stoppen we in Brugge om mee te vieren… Maar eerlijk, bekerwinst is slechts een troostprijs. Het is intussen elf jaar geleden dat we nog kampioen speelden. Ons palmares mag dit seizoen opgefleurd worden met een nieuwe titel. Straks in de play-offs, dan begint pas de echte stress.”

(DM)