“We gaan voor de beker en de titel”

Stefaan Bultinck, Kijari, Christine Proot, Kirby en Dario zijn grote Clubfans. Ze zien hun ploeg zondag met de beker naar Brugge komen. © LIN
Redactie KW

Het gezin van Christine Proot en Stefaan Bultinck uit de Vissersstraat draagt blauw-zwart in het hart. Meer nog, Christine en de kinderen Kijari, Dario en Kirby missen zo goed als geen enkele thuismatch. “De finale van de beker zullen we op ‘t Zand in Brugge volgen. We willen de sfeer proeven en later op de avond de spelers met de beker kunnen groeten”, zegt mama Christine.

“Ons hele gezin is Clubsupporter in hart en nieren. Het begon allemaal toen onze oudste dochter af en toe naar een match meeging met Patrick Vanhooren. Kelsy woont intussen niet meer thuis en is nu in feite de enige die niet meer naar Club Brugge gaat kijken”, vertelt Christine Proot (44). “We kregen allemaal de microbe te pakken en konden in het begin, dat was in het seizoen 2005-2006, nu en dan een abonnement gebruiken van Patrick. Ook heb ik in die periode losse tickets gewonnen via de computer. Nu hebben we drie abonnementen.”

Dario (12) gaat al drie jaar mee naar Brugge, Kijari (14) al twee jaar en de jongste, Kirby (11), al een jaar. Zij is een hevige supporter, kent de namen van alle spelers en gokt op 3-1 winst voor Club in de bekerfinale. Dario voorspelt als uitslag 3-2. “Spannend tot op het einde: een 2-2 stand en dan in de laatste minuten het winnende doelpunt van blauw-zwart.” Ook Kijari ziet de match spannend verlopen. “Ik gok op 1-1 en verlengingen met dan de verlossende goal voor Club.” Christine denkt dat Club de beker zal pakken met een 2-1 uitslag en echtgenoot Stefaan Bultinck (45) houdt het op 3-1.

“We wachten tot de spelers met de beker naar ‘t Zand komen”

Feestje

Geen enkel familielid ziet de beker naar Standard Luik gaan. “We zijn ook lid van een supportersclub en hadden gehoopt zo aan tickets voor de wedstrijd te geraken, maar dat is niet gelukt. Dus zullen we de match op groot scherm volgen in Brugge om toch de sfeer te proeven. We zullen zeker een feestje bouwen. Ja, en we wachten tot de spelers met de beker naar ‘t Zand komen. Dat willen we deze keer zeker meemaken”, kijkt Christine uit naar de ontlading op zondag 20 maart.

Mama en de kinderen hebben elk een favoriete speler: van Kirby is dat José Izquierdo, van Dario Wesley Da Silva, van Kijari Dion Cools en Christine heeft een boontje voor Timmy Simons.

“Zondagmorgen zal het gesprekonderwerp beslist al de bekerfinale zijn. Bij ons staat voetbal centraal, want de kinderen spelen ook allemaal. Kijari voetbalt al zeven jaar, eerst bij Oudenburg, nu bij Gistel. Onze oudste Kelsy heeft ook altijd geshot, Dario speelt bij Oudenburg en Kirby voetbalt ook”, vertelt Christine. “Ik zou later graag bij Club Brugge spelen”, voegt Dario er aan toe.

Kampioenschap

Of ze Club ook kampioen zien spelen Dario en Kijari zijn op dat gebied pessimistisch: “Ik denk het niet”, zegt de enige zoon. Mama Christine en dochter Kirby denken dat Club na de beker ook de titel zal pakken. “We zijn wel grote Clubsupporters, maar blijven realistisch, hoor”, aldus Christine.

“Ze spelen niet altijd goed. Michel Preud’homme is wel een goeie trainer, zijn wissels begrijp ik niet altijd goed. We blijven Clubsupporter, dragen blauw-zwart in ons hart”, besluit Christine.

(LI)