WDP Rollegem op kop in tweede klasse

© KDS
Redactie KW

In tweede nationale won WDP Rollegem verrassend eenvoudig de topper tussen de nummers twee en drie in de stand. AZ 77 Maldegem werd met ruime 10-5-cijfers huiswaarts gestuurd. Door de nederlaag van koploper MVV Waregem 74 bij De Lelie Drongen wordt Rollegem ook de nieuwe leider.

“Die eerste plaats is een mooie beloning voor onze sterke competitiestart”, reageert aanvoerder Kevin Deloose. “Omdat iedereen in elke wedstrijd heel veel energie stopt en we hard moeten werken voor elk punt doet dat ook enorm veel deugd. We zullen zien hoe lang we die positie kunnen vasthouden, maar hopelijk duurt het nog even.”

Efficiëntie voorin

Rollegem kende weinig moeite met Maldegem. Halfweg stond het al 6-1. “Voor ons talrijk opgekomen publiek keken we echt uit naar die affiche. We wilden absoluut niet ontgoochelen, maar wisten dat het scoreverloop zou moeten meezitten. We startten heel geconcentreerd en namen de partij meteen in handen. We dwongen een karrenvracht aan kansen af, maar moesten vrede nemen met twee doelpunten van Verduyn en dus een 2-0-voorsprong na de eerste periode. Bij het begin van de tweede periode was de partij meer in evenwicht. Er kwamen kansen langs beide zijden, maar dankzij enkele goede reddingen van onze doelman en onze efficiëntie voorin liepen we vlot uit.”

“Maldegem raakte gefrustreerd en probeerde ons onder druk te zetten door hogere pressing te hanteren. Toch slaagden ze er niet in om het verschil te verkleinen. Integendeel, op het einde diepten Roudani en Himpe de kloof uit. In het slot scoorde Maldegem nog vier keer. Dat was te wijten aan een verminderde concentratie, maar toen hadden Neirynck en Himpe op de counter al voor dubbele cijfers gezorgd.” (FMW)

Vrijdag 1 december om 21 uur: Mini Sint-Gillis-Waas WDP Rollegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier