WDP Rollegem II en MVC Desselgem tegenover elkaar in zespuntenmatch

Jonas De Rammelaere: "Het verschil tussen derde en vierde nationale is groot." (Foto KDS)
Redactie KW

In derde nationale staat in sporthal De Weimeersen de derby tussen WDP Rollegem II en MVC Desselgem op het programma. Geen van beide ploegen schoot sterk uit de startblokken, waardoor de partij al vroeg op het seizoen een degradatieduel wordt. Met Jonas De Rammelaere van Rollegem en Jeffrey Verhelle van Desselgem blikken we vooruit.

“Na onze verliesmatchen van vorig seizoen hebben we iets recht te zetten”, weet Rollegemnaar Jonas De Rammelaere. “Desselgem is een ploeg die we moeten aankunnen en dus hopen we de drie punten te pakken. De jongste weken zijn we beter bezig. Een paar keer waren we dicht bij de overwinning, maar telkens was het net niet. Toch ben ik ervan overtuigd dat de punten snel zullen volgen.”

Rollegem telt na vijf speeldagen drie punten dankzij een overwinning tegen Erwetegem, een ploeg uit de top drie. “Tegen Erwetegem speelden we gewoon een heel goede match. Hadden we elke week zo gepresteerd, hadden we ongetwijfeld hoger gestaan, maar we kenden een paar wedstrijden waarin we totaal ons dagje niet hadden en dus ook geen punten verdienden. Het verschil tussen derde en vierde nationale is groot. Vorig seizoen waren er een reeks lager een pak ploegen van een minder niveau. Dit seizoen spelen we elke week een topper. Er wordt veel tactischer gespeeld en dat vraagt de nodige aanpassing. Voor ons is dat een leerschool. Onze eerste doelstelling is dan ook het behoud afdwingen. Alles wat meer is, is mooi meegenomen.”

Vertrouwen wat zoek

“De partij tegen Rollegem is een zespuntenwedstrijd”, reageert de Desselgemse afgevaardigde Jeffrey Verhelle. “Bij winst slaan we een kloofje, bij verlies springt Rollegem over ons. Op basis van de onderlinge duels in het vorige seizoen zouden we gemakkelijk moeten kunnen winnen, maar helaas halen we deze campagne niet hetzelfde niveau. Met Vanaelst en Vanluchene missen we twee jongens die vorig seizoen vaak het verschil maakten. Bovendien is het vertrouwen wat zoek na de nederlagen van de afgelopen weken. Dat weerspiegelt zich in het spelbeeld. Te vaak slikken we een doelpunt na slecht inspelen of na het mislukken van een individuele actie en scoren lukt dan weer moeilijk. Soms lijkt het of de bal er niet in wil.”

Jeffrey Verhelle:
Jeffrey Verhelle: “Het vertrouwen is wat zoek.” (Foto HDV)

De délégué hoopt op een kentering. “Met de uitschakeling in de beker is het dieptepunt bereikt. In het laatste kwartier van die wedstrijd scoorden we vier keer en toonde de ploeg opnieuw grinta. Als we vanavond met dezelfde mentaliteit op het terrein komen, komt het goed. Ik ben er zeker van dat we ons dit seizoen kunnen redden. Als we gespaard blijven van blessures moeten we trouwens in staat zijn om mee te draaien in de middenmoot”, besluit afgevaardigde Jeffrey Verhelle. (FMW)

Vrijdag 10 november om 21 uur: WDP Rollegem II – MVC Desselgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier