WDP Rollegem en Kortrijk in halve finale beker van België minivoetbal

© Foto Kurt
Christof Decraene

De Kortrijkzanen wonnen hun kwartfinale met 2-6 bij Kortemark en WDP Rollegem ging knap bij Nazareth winnen met 2-3.

Een week na de hoopgevende 4-3-zege in de kelderkraker tegen MVV Waregem, waarbij WDP Rollegem weer hoop kreeg om alsnog barragematchen voor het behoud te ontwijken, mochten de Rollegemnaren in hun kwartfinale van de Belgische beker naar Nazareth, middenmoter in eerste nationale. WDP bewees in deze bekercampagne al niet om een stunt verlegen te zitten, want het klopte in de vorige ronde nog (toenmalig) leider Oudenaarde. En ook dit keer mocht het zegevieren: 2-3 tegen Nazareth. Een knap resultaat. Halfweg leidde Nazareth met 2-1, maar Roudani bracht in de derde periode de West-Vlamingen langszij en Jorden Dermaut scoorde in de slotperiode de winning goal.

Drie van de acht kwartfinalisten kwamen uit West-Vlaanderen en de overige twee provinciegenoten mochten in een onderling duel uitmaken wie een ticket voor de halve finale mocht reserveren. KBC Kortemark, het nummer drie uit de hoogste voetbalafdeling, stond de voorbije drie seizoenen al telkens in de halve finale en wou daar een vierde aan toevoegen.

WDP Rollegem en Kortrijk in halve finale beker van België minivoetbal

Maar Traiteur Neerhof Kortrijk stak daar een stevig stokje voor. Kortrijk, die in deze bekercampagne met Kortemark eigenlijk pas zijn eerste tegenstander van niveau in de ogen moest kijken, was de underdog en kwam op achterstand: 1-0 was de ruststand. Twee keer balverlies van Bert Deleu werd even veel keer afgestraft en op schepcorner zette Stephen Malfait de 1-3 op het bord. Kortrijk hield het daarna goed onder controle en strafte de foutjes bij de thuisploeg genadeloos af: 2-6.

In de halve finales, die eind maart worden gespeeld, wordt San Siro Boys Deftinge de opponent van de West-Vlaamse teams. Deftinge A neemt het op tegen Rollegem, tweedenationaler Deftinge B speelt tegen Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier