Wat moet u onthouden na de bekerstunt van Knokke?

Knokke feest © BELGA
Redactie KW

Historisch. Dat was de 1-2-zege van Royal Knokke FC op Standard. Waarom moet u deze mtch onthouden?

1. Dat tegen Standard, waar hij ettelijke jaren de jeugdrangen doorliep, Justin Verlinden tussen de palen de voorkeur kreeg op Michaël Clepkens, die de competitie startte. Justin presteerde fenomenaal en werd slechts gevloerd vanop de stip.

2. Dat ruim 400 supporters van de kustformatie de verplaatsing naar Luik maakten. Na afloop van het duel en de stuntzege verbroederden de spelers heerlijk met de fantastische aanhang.

3. Dat sportief manager Kristof Arys in het seizoen 2003-2004 met Cercle Brugge Standard Luik uitschakelde voor de Beker van België. De ex-topscorer gaf eerlijk toe dat hij, nu zijn Knokke stuntte in Sclessin, met een veel gelukzaliger gevoel kampt.

4. Dat Michel Preud’homme soms wel eens gaat golfen in Knokke en de kans bestaat dat hij zich daar even niet zal laten zien. Kwestie van de lachers te slim af te zijn voor eventjes.

5. Dat Aaron Dhondt de fysiek sterkste verdediger in België, Christian Luyindama, gemakkelijk kon aftroeven. Knap van Aaron. Luyindama wordt al eventjes gelinkt aan de Premier League, Dhondt voorlopig nog niet.

6. Dat Ruben Vanraefelghem heel wat lof kreeg na de stuntzege. Hij had het defensief onder controle tegen de profs van Standard.

7. Dat Tjendo De Cuyper voor twee assists zorgde.

8. Dat de busrit naar Knokke de plezantste ooit was wellicht voor Knokke. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier