Wat er ook gebeurt: jeugd KSV Roeselare gaat sowieso door

Kurt Vercamp bij de voorstelling van KSV Roeselare 2.0. © VDB
Wouter Vander Stricht

Hoe het verder moet met KSV Roeselare, dat is na alle onthullingen nog koffiedik kijken. Velen geven geen cent meer voor de toekomst van de club, maar de jeugdwerking blijft bestaan. “We hebben daarvoor garanties gekregen van licentiemanager Nils Van Brantegem. Mocht het slecht aflopen met het eerste elftal, dan kunnen wij nog verder doen. Dat is voor 99,9 procent zeker”, zegt technisch coördinator Kurt Vecamp.

KSV Roeselare zag heel wat spelers vertrekken nadat de club naar eerste nationale zakte en de jeugd zo ook niet meer bij de elite kon voetballen. Maar niettemin bleven 200 jeugdspelers de club trouw. KSVR brengt enkele jonge ploegjes in stelling in de gewestelijke reeksen, van de U10 tot en met U17 speelt men interprovinciaal.

Vorig weekend werd al de eerste speeldag afgewerkt in de jeugdcompetitie. “En ook komend weekend spelen wij zoals voorzien onze wedstrijden. In de nieuwe structuur was al voorzien dat we meer zelfbedruipend zouden kunnen werken. Laat ons hopen dat KSV Roeselare ook met het eerste elftal verder kan, maar als dat niet lukt doen wij gewoon verder met de jeugd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier