Warrig reglement zorgt voor onduidelijkheid positie Racing Waregem

OC Charleroi degradeert verplicht naar eerste provinciale, maar het is lang niet zeker dat Racing Waregem daardoor in vierde klasse kan blijven.


De voetbalbond opteert wellicht voor een bijkomende stijger uit Henegouwen op basis van regel 2332 van artikel 1532. Daarmee worden de West-Vlaamse ploegen echter benadeeld, want op basis van regel 13 van artikel 1532 moet Racing Waregem in vierde klasse blijven. Daarin staat : ‘in geval van degradatie wegens overdracht van patrimonium( wat voor OC Charleroi de oorzaak van de degradatie was) wordt het aantal dalers naar verhouding verminderd in de reeks van de afdeling waarin de bestrafte club uitkwam. De gedegradeerde club wordt geacht het kampioenschap als laatste te hebben beëindigd.”

Tegensprekende regels

Het artikel dat de Bond lijkt te zullen hanteren is dus 2332 : “Wanneer er in bevordering een plaats vrijkomt om een andere reden dan deze vermeld in punt 2331 (Wanneer er in bevordering plaatsen vrijkomen, als gevolg van bijkomende stijgers uit deze afdeling, worden de aldus vrijgekomen plaatsen toegekend volgens de rangschikking van de interprovinciale eindronde), dan wordt de vrijgekomen plaats toegekend aan een bijkomende stijger uit de provincie waartoe de verdwenen club behoorde.”

Regel 13 en regel 2332 spreken mekaar dus tegen. Racing Waregem maakte zijn grieven bekend en het is nu afwachten. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

(IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.