Waregemse knalt vrouwenploeg Anderlecht mee richting Champions League

Jana Coryn (l.) springt in de armen van haar teamgenotes na haar doelpunt. © Facebook
Christof Decraene

Jana Coryn scoorde tegen Linfield het derde doelpunt voor paars-wit, dat als winnaar van zijn poule zich kwalificeert voor de zestiende finales van de Champions League

Na de stunt afgelopen zaterdag tegen de Noorse kampioen had Anderlecht tegen Linfield aan een punt genoeg om zeker te zijn van de volgende ronde. De paars-witte dames lieten er geen gras over groeien en via Laura Deloose konden ze bij de rust de kwalificatie al ruiken: 0-2.

Na de pauze scoorden de Noord-Ieren tegen, maar Jana Coryn zorgde snel weer voor een kloof van twee doelpunten. De Waregemse is nieuw bij Anderlecht: ze keerde na twee seizoenen terug uit Frankrijk om zich, na haar knieblessure vorig seizoen bij Lille, weer in de kijker te spelen. Coryn had wel twee keer kunnen en misschien moeten scoren, maar haar lobbal ging net naast.

Met Lowiese Seynhaeve telt Anderlecht nog een West-Vlaamse in de rangen, maar de doelvrouw bleef op de bank. Vrijdag weten de Anderlecht-ladies wie hun tegenstander wordt in de volgende ronde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten