Walter Lava werd in 2018 voorzitter van het provinciaal comité, voorheen was hij voorzitter van KFC Meulebeke en uiteraard al actief in het PC. "Ik was wat in de tuin bezig", oppert hij als we hem aan de lijn krijgen. Ook voor een voetbalman als Walter Lava is het momenteel zaak om de vrije tijd anders in te vullen.

Terwijl in het basketbal en het volleybal de knoop al doorgehakt is en het seizoen werd afgeblazen, is het in het voetbal nog koffiedik kijken. "Zoals het er nu voor staat mag er weer getraind worden vanaf 5 april, maar de kans is natuurlijk niet klein dat die maatregelen nog verlengd worden en dat samen sporten langer verboden zal zijn. Dat moeten we afwachten, maar de bond liet al duidelijk weten dat er voor 1 mei geen wedstrijden gespeeld zullen worden."

In de provinciale reeksen moesten de meeste ploegen nog vijf competitiewedstrijden afwerken. En als er daarna nog een eindronde volgt... "Het wordt uiteraard erg krap. Maar wij nemen daar de beslissing niet zelf in. We hopen dat de bond daar het voortouw in neemt en dat we zo in alle provincies hetzelfde scenario kunnen volgen. Het is alleszins ongezien in onze sport."

Straks zouden er diverse paastornooien plaatsvinden, waar kinderen hun hartje kunnen ophalen, maar waar clubs nog wat hun kas kunnen spijzen. "Het is uiteraard moeilijk. Er zijn momenteel geen inkomsten. De bondskosten zouden uitgesteld worden, maar de vraag is er ook al om die gewoon te schrappen. De bond zal daar de mogelijkheden moeten bekijken, maar het is sowieso al niet evident voor clubs om het hoofd boven water te houden. Deze coronacrisis zal daar alleszins niet veel goeds aan doen."

Walter Lava werd in 2018 voorzitter van het provinciaal comité, voorheen was hij voorzitter van KFC Meulebeke en uiteraard al actief in het PC. "Ik was wat in de tuin bezig", oppert hij als we hem aan de lijn krijgen. Ook voor een voetbalman als Walter Lava is het momenteel zaak om de vrije tijd anders in te vullen.Terwijl in het basketbal en het volleybal de knoop al doorgehakt is en het seizoen werd afgeblazen, is het in het voetbal nog koffiedik kijken. "Zoals het er nu voor staat mag er weer getraind worden vanaf 5 april, maar de kans is natuurlijk niet klein dat die maatregelen nog verlengd worden en dat samen sporten langer verboden zal zijn. Dat moeten we afwachten, maar de bond liet al duidelijk weten dat er voor 1 mei geen wedstrijden gespeeld zullen worden." In de provinciale reeksen moesten de meeste ploegen nog vijf competitiewedstrijden afwerken. En als er daarna nog een eindronde volgt... "Het wordt uiteraard erg krap. Maar wij nemen daar de beslissing niet zelf in. We hopen dat de bond daar het voortouw in neemt en dat we zo in alle provincies hetzelfde scenario kunnen volgen. Het is alleszins ongezien in onze sport."Straks zouden er diverse paastornooien plaatsvinden, waar kinderen hun hartje kunnen ophalen, maar waar clubs nog wat hun kas kunnen spijzen. "Het is uiteraard moeilijk. Er zijn momenteel geen inkomsten. De bondskosten zouden uitgesteld worden, maar de vraag is er ook al om die gewoon te schrappen. De bond zal daar de mogelijkheden moeten bekijken, maar het is sowieso al niet evident voor clubs om het hoofd boven water te houden. Deze coronacrisis zal daar alleszins niet veel goeds aan doen."