VW Hamme dient zwak KVK Westhoek zware nederlaag toe

Alexandre Jansen Da Silva scoorde het enige doelpunt van Westhoek. © (Foto VDB)

KVK Westhoek bracht er totaal niets van terecht. De beste man op het veld was doelman Olievier die de schade beperkte, maar geen verhaal had tegen de vier thuisdoelpunten.

In de 9de minuut centerde Cabumi, zijn voorzet kwam op de deklat terecht. Tussen de 30ste en de 40ste minuut zorgde doelman Olievier voor drie miraculeuze reddingen. Het begon met een harde kopbal van Cabumi. Twee minuten later zag Triest zijn kopbal gered en in de 39ste minuut was Olievier opnieuw alert op een schitterende kopbal van De Witte. Toch kwam KVK Westhoek tegen de gang van het spel in op voorsprong. In de 43ste minuut mocht Demets een vrije trap nemen. Jansen Da Silva torende boven de thuisverdedigers uit en bracht Westhoek op voorsprong.

Na de rust was het al Vigor Wuitens Hamme wat de klok sloeg. Westhoek versierde nog een halve kans, maar een kopbal van Sucaet, op inzenden van Sahuke Mandi, belandde op de doellat. Kort daarop maakte doelman Olievier zijn enige fout uit de wedstrijd. Hij kwam te ver uit, en ontzette de bal belandde in de voeten van Vergeylen die de 1-1 binnentrapte. Op het uur maakte Vandermarliere een fout op Deman. Vergeylen trapte de strafschop, maar opnieuw was doelman Olievier paraat om redding te brengen. In de laatste 25 minuten ging Westhoek volledig onderuit. Petitpretz trapte de bal te kort naar doelman Olievier en Sikumoya was er als de kippen bij om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Een twintigtal minuten voor het einde trapte Ponnet een vrije trap en Cabumi stond opnieuw op de goede plaats om te bal binnen te tikken. Kort voor het einde kreeg Westhoek een vierde doelpunt binnen. Olievier redde eerst een schot van Triest, maar De Rauw was goed gevolgd om de eindcijfers vast te leggen. KVK Westhoek speelde een troosteloze wedstrijd en ging kansloos ten onder tegen een ploeg die tot nu toe nog niet kon winnen.

Doelpunten: 42′ Jansen Da Silva (0-1), 47′ Vergeylen (1-1), 67′ Cabumi (2-1), 70′ Sikumoya (3-1) en 81′ De Rauw (4-1).

KVK Westhoek: Olievier, Jansen Da Silva (49′ Gantois), Mahieu, Robaeys (75′ Decock), Vandermarliere, Sucaet, Petitpretz, Demets, De Sousa Ferreira (75′ Himpe), Serpieters en Sahuke Mandi.