VVEK kampioen in vierde provinciale C

Emelgem is kampioen en mag over tot grote vreugde van Jan en alleman. © VDB

VV Emelgem-Kachtem speelde in zijn laatste wedstrijd van het seizoen 2-2 gelijk op het veld van Wikings Kortrijk en dat was voor de ploeg van trainer Eddy Verbeeck genoeg voor de titel.

Eerste achtervolger Moorsele won zaterdag thuis al met 5-0 tegen Kruiseke waardoor VVEK de klus zelf moest klaren. Met een gelijkspel was de titel binnen.

Toch was het lange tijd bibberen voor de bezoekers, want na zelf een aantal kansen te hebben verkwanseld, kwam Wikings zowaar op voorsprong. Even paniek in de Emelgemse rangen, maar Serge Parrein zorgde op slag van rust voor de 1-1. In het begin van de tweede helft opnieuw een dreun voor VVEK : 2-1. De titelstress sloeg toe, maar David Labeeuw zorgde met een mooie plaatsbal en nog een klein half uur te spelen opnieuw voor de gelijkmaker. Het werd nog spannend tot de laatste minuut, met kansen aan beide zijden, maar VVEK hield stand. Na het laatste fluitsignaal kon het titelfeest beginnen.

Emelgem-Kachtem moest zowat het hele seizoen achtervolgen op Moorsele, vooral omdat het enkele van zijn wedstrijden afgelast zag. Slechts een paar weken geleden kwam het mee aan de kop. Toch is VVEK de verdiende kampioen in vierde C, want het kan sterke statistieken voorleggen. Met 80 goals op 26 wedstrijden scoorde het gemiddeld meer dan drie keer keer per wedstrijd en de ploeg van voorzitter Ronny Ghillemyn verloor dit seizoen slechts 1 keer. Volgend seizoen gaat Emelgem-Kachtem met quasi dezelfde kern van start in derde provinciale.