VVC Beernem maakt zich op voor ambitieuze competitie

We herkennen van links naar rechts gesprekspartner Jan Keirse, nieuwe spelers Kjell Langeraet en Lennert De Vliegher, nieuwkomer in de sportieve cel Alex Hudders en T1 Kenny Verduyn.© JPV
We herkennen van links naar rechts gesprekspartner Jan Keirse, nieuwe spelers Kjell Langeraet en Lennert De Vliegher, nieuwkomer in de sportieve cel Alex Hudders en T1 Kenny Verduyn.© JPV
Jean Pierre Terryn

VVC Beernem A (tweede provinciale A) en VVC Beernem B (vierde provinciale B) zijn helemaal klaar voor het nieuwe voetbalseizoen, waar ze hoge ogen willen gooien.

De site Drogenbrood, één van de thuishavens van VVC Beernem, ligt er vlekkeloos bij. De terreinen ogen effen en de kantine is gloednieuw. T1 Kenny Verduyn had zijn groep een training en een informatiesessie voorgeschoteld en sportief coördinator Jan Keirse wachtte ons op in de gelagzaal. Laatstgenoemde is tevens verantwoordelijk voor communicatie, secretariaat, evenementen en scouting. Hij kent VVC Beernem door en door. “Toen we onze fusieploeg oprichtten wisten we welke richting we zouden uitgaan. Een sterke jeugdwerking oprichten was onze prioriteit. We richtten een vierde provinciaal elftal op, dat steevast flirt met de eindronde. Nu is het moment aangebroken om door te gaan op dat niveau met enkel en alleen eigen jeugdspelers en met onze fantastische trainer Jeffry De Busschere. Nu hopen we rotsvast op een eindrondeticket en enkele uitschieters tegen toppers.”

“Wat VVC Beernem A betreft slaagden we op alle vlakken. We promoveerden naar tweede maar konden amper proeven van het hogere niveau. Corona legde de voorbije competitie stil. We kunnen putten uit een kweekvijver van talent. Trainers Kenny Verduyn en David Fiers brengen attractief voetbal. Toen we kampioen werden in derde, konden we dat niet vieren op het veld, de pandemie, weet je wel. Nu zijn we klaar voor een volgende stap.”

Doelman Arne Coeck stopt

“We hebben twee inkomende transfers gerealiseerd: Lennert De Vlieger komt van Oostkamp, Kjell Langeraet van Kanegem. Eerstgenoemde hebben wij opgeleid, die keert terug naar de heimat en zal het verdedigend compartiment bemannen. Kjell telt in onze rangen niets dan vrienden, hij wil samen met hen zijn voetbalpassie botvieren. Een viertal spelers zochten andere oorden op, maar dat vangen we op met eigen jeugd. Wat we betreuren maar wel respecteren is het definitief stoppen van doelman Arne Coeck. De reus gaat voluit voor zijn broodwinning, wat zeker te begrijpen is. Zowel binnen als buiten de krijtlijnen zullen we hem enorm missen, want Arne is niet alleen een sublieme goalie maar tevens een fantastisch mens. Er staan jongeren klaar met voldoende talent om de fakkel over te nemen, we hebben vertrouwen in hen.”

“Toen corona de vorige competitie stillegde, hadden we er enkele duels opzitten in een leuke sfeer en met schitterend voetbal. Die draad zullen we weer oppakken. We zijn het gewoon om de supporters te verwennen en hen voetbalplezier te verschaffen. Daar komt geen verandering in. Onze trainers Kenny Verduyn en David Fiers genieten het volle vertrouwen van ons bestuur, ze paren mensenkennis aan doorzicht in de voetbalsport.”

“Corona heeft ons op financieel vlak proberen te nekken, dat is niet gelukt ook al vielen inkomsten weg en bleven de vaste kosten toestromen. Wel moeten we onze talloze vrijwilligers blijven motiveren, ze zijn het cement van onze vereniging. Onze jeugd bleef trainen tijdens de pandemie voor zover het mocht en kon. Daarvoor verdienen onze jeugdopleiders een dikke proficiat. Alex Hudders komt de sportieve cel versterken. Voor zijn komst stond ik er alleen voor, nu krijg ik versterking van iemand die al een eeuwigheid aan onze vereniging verbonden is als speler, trainer, jeugdcoördinator en noem maar op. En nu maar hopen op een normaal verloop van het kampioenschap.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier