VVC Beernem en Eendracht Brugge willen beide mooi vervolg geven na winst

Emile Pollet. © JPV
Redactie KW

Jeffry De Busschere (T1 VVC Beernem B) en Emile Pollet (Eendracht Brugge) (4B) maken zich, na beide winst vorige week, op voor de derby. Zowel Eendracht Brugge als VVC Beernem popelen om het seizoen in schoonheid af te sluiten. De fusieploeg staat op positie vier en wil kost wat kost eindronde betwisten. De Bruggelingen evenzeer maar rekenen hiervoor op de derde periode.

Jeffry De Busschere had zijn jongens opgeladen om VKSO Zerkegem het nakijken te geven. “Mijn voorganger Lieven Dheedene is daar hoofdcoach. We lagen erop gebrand de drie punten thuis te houden en slaagden in die opzet. Ik miste enkele jongens wegens examens maar we haalden toch de volle buit binnen. Kost wat kost hoop ik de nacompetitie te bereiken ook al moet ik mijn betere elementen laten doorstromen naar de broers in de hogere reeks.”

“Het bestuur hoopt dat wij die eindronde betwisten en dat de A-ploeg de oppergaai binnenhaalt. We zitten op schema om elk één reeks hoger aan bod te komen. Dit is natuurlijk een droomscenario maar kan gerealiseerd worden. Eendracht Brugge? We trekken vol respect naar de Watertoren en zullen opnieuw tonen wat we waard zijn.”

Toekomst primeert

Emile Pollet is de gedreven spits van Eendracht Brugge. Studies of niet, hij blijft op zondagnamiddag voetballen. “Tot op heden legde ik al zeven van de twaalf examens af en slaagde ze allemaal. Normaal treed ik aan tijdens de matchen maar vorige zondag moest ik met pijn in het hart afbellen rond de middag. Kotsmisselijk was ik. Gelukkig wonnen de maats met het kleinste verschil in Ruiselede.”

“In principe ben ik er tegen VVC Beernem weer bij: ik kan geen tien uur opeenvolgend studeren. Bovendien moet ik niet pendelen vanuit Gent, mijn opleiding volg ik in Brugge. Sommige ploeggenoten blijven afwezig tijdens de examenperiode. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken of de combinatie met provinciale voetbal haalbaar blijft. Voor mij dus wel, tenzij ik ziek val. Dan neem ik geen enkel risico, mijn toekomst primeert natuurlijk.” (JPV)


Zondag 26 januari om 15 uur: E Brugge – VVC Beernem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier