VVC Beernem A en SV Loppem maken zich op voor een aantrekkelijk burenduel

Kenny Verduyn en VVC Beernem gaan voluit voor de titel. (foto JPV)
Redactie KW

VVC Beernem won de eerste match na nieuwjaar met 2-1 tegen KWS Oudenburg, SV Loppem zegevierde met identieke cijfers tegen Sint-Joris. Op de vooravond van het onderlinge treffen zetten we T1 Kenny Verduyn (Beernem) en voorzitter David Gailliaert (Loppem) op de praatstoel.

Kenny Verduyn blikt even terug op de aarzelende start. “We begonnen met drie op twaalf, maar ik twijfelde niet. We moesten heel wat nieuwe spelers inpassen en mijn manier van spelen diende ingeoefend te worden. Vanaf het prille begin werden we tot titelfavoriet gebombardeerd. Daar liet ik mijn slaap niet voor. In de heenmatch speelden we 1-1 gelijk tegen de Stormvogels. We kennen elkaar door en door. We hebben de leidersplaats beet, Loppem volgt op drie punten. Verliezen we de burenstrijd, dan is alles te herdoen. We waren ons bewust van het loodzware tweeluik na nieuwjaar. De thuismatch tegen Oudenburg hebben we succesvol afgerond, nu komt het erop aan de volle buit te pakken, alweer in eigen vesting, tegen Loppem.”

Voldoende rust

“Tijdens de eindejaarsfeesten gunde ik mijn spelers voldoende rust, we trainden slechts vier keer. Ik heb vastgesteld dat de batterijen weer opgeladen zijn en dat we attractief voor de dag komen. Hopelijk zetten we die trend verder. Wie na 17 duels de klassering aanvoert, hoeft geen verstoppertje te spelen. Natuurlijk azen we op de titel. Al zijn er kapers op de kust: de Stormvogels en Zwevezele lijken me lang niet uitgeschakeld. Zowel Loppem als wijzelf zweren bij aanvallend voetbal, het wordt dus een derby om van te snoepen. “

David Gailliaert leidt nu SV Loppem met bescheiden ambities. (foto JPV)
David Gailliaert leidt nu SV Loppem met bescheiden ambities. (foto JPV)

David Gailliaert voetbalde in zijn glorietijd in de hogere provinciale reeksen. Hij leidt nu SV Loppem met bescheiden ambities. “De titel is lang niet onze doelstelling, al geven we week na week het beste van onszelf. Januari blijft evenwel een verschrikkelijk moeilijke maand: we opteren voor jeugd en die gasten zitten in volle examens. De trip naar Beernem wordt voor mij, om de woorden van Kenny Verduyn te citeren, een derby om van te snoepen.”

“Twee competities op rij streefden we promotie na: we grepen er telkens naast. In het tussenseizoen vertrokken meerdere smaakmakers naar Jong Male. Wij vulden de vacante posities in met jongeren, gekoppeld aan die ervaren dertigers. Goalgetter Jan Verhelst had de ploegen voor het uitkiezen maar bleef bij ons. Ward Onderbeke promoveerde destijds met Beernem, beleeft zijn derde jeugd bij ons en scoort aan de lopende band. Dan is er nog Bjorn Vandaele: hij wordt 40 maar biedt telkens weer toegevoegde waarde, net als Patryk Suchomski, die we plukten uit de beloften van Beernem. Daar kreeg hij geen kans, bij ons schittert hij. Wij geven het volle vertrouwen aan T1 Birgen Baes en toen de T2 vertrok, lieten we jeugdtrainer Steven Lamont doorschuiven. Voetbal is en blijft voor ons een leuke bezigheid, in derde of in tweede.” (JPV)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: VVC Beernem A – SV Loppem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier