VV Westkapelle laat goud liggen in Veltem

Westkapelle liet een mooie kans op promotie onbenut. © VDB

Op donderdag 25 mei presteerde VV Westkapelle subliem en won met 1-0 tegen VC Herentals. Gesterkt door die zege werd vol vertrouwen de verplaatsing naar Hoger Op Veltem aangepakt.

Halfweg leek de wedstrijd gespeeld na treffers van Bernd De Blanck, kapitein Senne Decloedt en Michaël Cornelis. Maar wat gebeurde toch na de rust? De bezoekers kwamen collectief op alle acties een stap te laat, dienden fouten te maken om de averij te herstellen en incasseerden drie goals in twintig minuten, telkens op stilstaande fases (doelpunten Lukas De Backker (2) en Jasper Imberechts). Op minuut 79 bracht de ingevallen Jens Van Hulle de score op 3-4. De spanning bleef te snijden maar twee minuten voor tijd lukte Michael Bornain de gelijkmaker.

De kansen van VV Westkapelle, om naar nationale te promoveren, kregen aldus een fikse deuk. Goalie Arne Maertens, die titularis Kevin Pannecoucke, verving was er het hart van in doch hoeft zich niets te verwijten. De ploegmaats voelden mee met de portier, die vertrekt naar Jong Male VV en benadrukten dat Arne bij geen enkele tegengoal met de vinger kon worden gewezen.