VV Westkapelle maakte het jongste decennium een echte opgang en was een stevige eersteprovincialer geworden. Maar dat sportieve succes - en het financiële plaatje dat daar aan vasthing - leidde uiteindelijk ook tot het opdoeken van het eerste elftal. Het clubbestuur uit de Knokse deelgemeente hield de eer aan zichzelf, maar ging verder met de jeugd.

Maar volgend jaar neemt men dus een herstart in vierde provinciale. "We zijn zeer trots om te mogen aankondigen dat we vanaf volgend seizoen terug zullen aantreden met een fanionploeg in vierde provinciale", laat bestuurslid Kevin Verhelst weten. "We doen dit met een gezonde sportieve ambitie, passend binnen onze visie van doorstroming van lokale, eigen jeugd naar het eerste elftal en het behoud van de warme, familiale sfeer waarvoor VV Westkapelle bekend is."

Ook FC Houthem is terug

Ook aan het andere eind van de provincie eenzelfde verhaal. FC Houthem moet het ondertussen al twee seizoenen doen zonder eerste elftal. Toch bij de heren, want het damesteam treedt aan in tweede provinciale. Maar de jeugdwerking van Houthem blijft verder mooi werk leveren. Er was nog een U21-team en een reservenelftal - dat aan de leiding staat - in competitie en die twee ploegen zullen ook de hofleveranciers worden van het nieuwe eerste elftal. William Kaesteker, momenteel speler-trainer bij die reserven, wordt de nieuwe T1.

VV Westkapelle maakte het jongste decennium een echte opgang en was een stevige eersteprovincialer geworden. Maar dat sportieve succes - en het financiële plaatje dat daar aan vasthing - leidde uiteindelijk ook tot het opdoeken van het eerste elftal. Het clubbestuur uit de Knokse deelgemeente hield de eer aan zichzelf, maar ging verder met de jeugd. Maar volgend jaar neemt men dus een herstart in vierde provinciale. "We zijn zeer trots om te mogen aankondigen dat we vanaf volgend seizoen terug zullen aantreden met een fanionploeg in vierde provinciale", laat bestuurslid Kevin Verhelst weten. "We doen dit met een gezonde sportieve ambitie, passend binnen onze visie van doorstroming van lokale, eigen jeugd naar het eerste elftal en het behoud van de warme, familiale sfeer waarvoor VV Westkapelle bekend is."Ook aan het andere eind van de provincie eenzelfde verhaal. FC Houthem moet het ondertussen al twee seizoenen doen zonder eerste elftal. Toch bij de heren, want het damesteam treedt aan in tweede provinciale. Maar de jeugdwerking van Houthem blijft verder mooi werk leveren. Er was nog een U21-team en een reservenelftal - dat aan de leiding staat - in competitie en die twee ploegen zullen ook de hofleveranciers worden van het nieuwe eerste elftal. William Kaesteker, momenteel speler-trainer bij die reserven, wordt de nieuwe T1.