Vusumuzi Nyoni naar FC Poperinge

© VDB
© VDB
Redactie KW

De reactie van FC Poperinge op het vertrek van Kevin Chateau naar KVK Westhoek liet niet lang op zich wachten. Uitgerekend bij datzelfde KVK Westhoek trok het Poperingse bestuur er met Vusumuzi Nyoni, zijn nieuwe trekpleister aan.

Vusumuzi Nyoni begon zijn voetbalcarrière in zijn geboorteland Zimbabwe. Hij werd er ontdekt door Engelse scouts van Blackburn Rovers die hem na NAC Breda bij Cercle Brugge stalden. Bij de Brugse vereniging verwierf Nyoni in het seizoen 2007-2008, onder leiding van Glen De Boeck, een basisplaats als linksback. Nyoni voetbalde later meer dan twee seizoenen bij Germinal Beerschot.

In de winterstop van het seizoen 2012-2013 verkaste hij naar Mons. Mandel United, Dikkelvenne en dit seizoen KVK Westhoek werden zijn volgende clubs. Bruno Debo, die bij Mandel United nog had samengewerkt met de Zimbabwaan, kon hem overtuigen om voor Ieper te kiezen. Nyoni maakte dit seizoen de voorbereiding mee met Westhoek en werd in de weinige competitiematchen die dit seizoen werden afgewerkt, ook opgenomen in de wedstrijdkern. Maar komend seizoen was er geen plaats meer voor Nyoni bij Westhoek. Poperinge sprong op de kar en kon Nyoni (geen dure vogel trouwens, red.), overtuigen om naar de hoppestad af te zakken.

Na Benjamin Lutun, die volgend seizoen bij SK Nieuwkerke voetbalt, moet ook Nyoni een attractie worden in tweede provinciale B. “De transfer van Vusumuzi Nyoni is geen attractie en evenmin een reactie op het vertrek van Chateau”, aldus voorzitter Kristof Lobeau. “De komst van Nyoni is een opportuniteit. Nyoni is een vat vol ervaring. Onze club en in het bijzonder Nyoni wil die ervaring gebruiken om onze jeugdspelers op sleeptouw te nemen. Nyoni moet onze jonge gasten inspireren.” Nog dit, na Kevin Chateau verlaten ook Morgan Lefebvre en Friso Mando de club.

(BPW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.