Vrouwenvoetbal: Essevee speelt gelijk op RC Genk (1-1)

© Hein Demeyer

SV Zulte Waregem herpakte zich na de thuisnederlaag tegen Aalst. Op RC Genk werd als een stevig blok gevoetbald, al was er vooral in de tweede helft wel enige druk van de thuisploeg.

De bezoeksters pakten ook dan nochtans uit met degelijk aanvalswerk waarbij de ingevallen Buyle zelfs dicht bij een tweede doelpunt kwam.

SVZW kende een vrij goede start. Na voorzet van Laridon opende De Coene de stand (3’ 0-1). Er was daarna, ook in de eerste helft, nog een kans voor Vervacke. In het vierde kwartier mikte Laridon te hoog. Daarna kwam de thuisploeg opzetten. Doelvrouw Seynhaeve had een handvol opvallende reddingen in petto.

Zij stond in het slot de gelijkmaker (81’ 1-1) toe toen de ingevallen Giuga haar omspeelde en de bal tegen de netten tikte