Vrouwen Essevee pakken tweede seizoenszege

Geena Lisa Buyle.©VDB / Dirk Vuylsteke (Foto VDB)

Thuis tegen Woluwe behaalden de vrouwen van Essevee de tweede seizoenszege (3-1). Tweemaal tegen dezelfde ploeg, want ook de heenmatch werd gewonnen. Door deze winst worden de vrouwen van SV Zulte Waregem eigenaar van de zevende plaats.

Doelvrouw Ianthe Meersschaert, twee weken geleden tegen RC Genk ziek en toen vervangen door Jana Van Den Berghe, deed haar wederoptreden.

In de eerste helft was het vruchteloos wachten op een doelpunt. Essevee voelde zich geroepen om te winnen, Woluwe toonde eveneens de honger naar een doelpunt.

Een vroeg doelpunt kort na de rust (47’) via Corina Luyjks werd een goede uitgangspositie. Geena Lisa Buyle verdubbelde de voorsprong (63’). Zij onderschepte de bal na een tussenkomst van de doelvrouw en scoorde. Van dan af had Essevee zelf de sleutel in handen. De voorsprong bleef behouden.

Uit strafschop verhoogde Corina Luyjks nog de voorsprong (84’ 3-0) en was ook de eerste thuiszege binnen schot. De ingevallen Mylle zorgde (87’) voor het laat eerreddertje.