Vier nieuwkomers bij dames SK Staden

V.l.n.r Margo Vangheluwe, Luna Verschaeve, Louise Heyman, Carlo Lanssens, Rudy Blanchard, Estee Vlieghe, Brecht Seys en Dirk Noyez. © Jos
Redactie KW

Bij de dames van SK Staden zijn er in totaal vier nieuwe gezichten met Margo Vangheluwe, Luna Verschaeve, Louise Heyman en Estee Vlieghe. De drie ploegen krijgen allemaal een nieuwe sportieve baas. De A’s worden voortaan begeleid door Rudy Blanchard, de B’s door Carlo Lanssens en de C’s door Stefaan Floreal die terugkeert.

“De coronaperiode zorgde ervoor dat een resem speelsters hebben beslist om af te haken”, opent sportief verantwoordelijke Leen Scheldeman. “Het gaat om Shauni Swimberghe, Debbie Vandepitte, Maaike Degraeve, Stefanie Hoornaert, Lotte Deleu en Sharline Durnez. Daarnaast vertrokken de zusjes Holvoet naar SK Roeselare-Daisel.”

“In vergelijking met de vorige jaren zijn dus acht meisjes van onze lijst geschrapt. Er moest dus gezocht worden naar vers bloed. In eerste instantie kijken we dan in eigen rangen bij de jongensafdeling, maar voorlopig zet niemand de stap naar onze richting. Uiteindelijk hebben we Louise Heyman en Estee Vlieghe gehaald bij KSV De Ruiter die gestopt zijn, Luna Verschaeve van Zwevezele en Margo Vangheluwe die terugkeert na enkele rustige jaren, maar er mogen er gerust nog bijkomen. Geïnteresseerden mogen mij altijd contacteren.”

Nieuwe trainers

Er zijn niet alleen nieuwe spelers, maar ook allemaal nieuwe trainers. “Doordat Kenny Plysier en Jade Schockaert zijn vertrokken naar de heren van Heule kregen we de moeilijke opdracht om ook nieuwe opleiders te zoeken. Gelukkig zijn we in deze opdracht aardig geslaagd. Zo komt Rudy Blanchard onze rangen vervoegen om de A’s te trainen. Hij debuteert als trainer, maar aan voetbalervaring zeker geen gebrek als voetballer en later scheidsrechter. Onze tweede ploeg wordt voortaan geleid door Carlo Lanssens, die voorheen zowel met Club Roeselare als KSV Rumbeke promoveerde. Stefaan Floreal ten slotte keert terug naar de heimat.”

“Onze ambitie met de drie ploegen? De A’s mikken op de top vijf in eerste provinciale, de sterk vernieuwde B-ploeg moet de linkerkolom kunnen viseren, terwijl de C-ploeg, waarvan ikzelf weer deel uitmaak als keepster, wil meestrijden in de bovenste regionen.”

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier