SV Zulte Waregem rekent met zeven nieuwkomers op beter seizoen

© HD
Redactie KW

De ploegvoorstelling van de vrouwenploeg van SV Waregem had plaats in de Elindus Arena, het vroegere regenboogstadionin Waregem. De violen zijn op elkaar afgestemd. Met zeven nieuwkomers rekent men op een beter seizoen, het tweede in de ‘Super League’.

“Ik doe geen grote uitspraken maar waar nodig is versterking gezocht”, aldus coördinator Luc Declercq. “We hebben vooral scorend vermogen binnen gehaald. Op die manier willen wij proberen ons te plaatsen voor play-off 1.”

Vorig seizoen was play-off 1 te veel gevraagd. In play-off 2 deed de ploeg het heel goed.

De technische staf begroet met Kevin Degrande een nieuwe keepsterstrainer. Voor Degrande iets helemaal anders dan de vorige seizoenen. Toen trainde hij de doelmannen van Jong Zulte.

Nieuwe sponsor

De naam van de nieuwe sponsor ‘Saxo Bank’ staat vooraan op de truitjes. De vrouwen willen hun nieuwe sponsor gelukkig maken met goede uitslagen. Daar moeten dan 22 speelsters van de A-kern helpen voor zorgen, begeleid door een gemotiveerde technische staf onder leiding van T1 Angelo Gaytant.

Het aantal kinesisten is uitgebreid. De volgende vijf staan paraat: Kevin Desimpelaere, Carmel Steverlynck, Fien Vandromme, Sara Waerlop en Justine Stevens.

Drie van de zeven nieuwkomers hebben een verleden bij Club Brugge. We pikten er Talita De Grootre uit. Zij is negentien, afgestudeerd als kinderverzorgster maar van zin verder te studeren.

Supportersclub

“Ik speelde als flank voorin drie seizoenen bij Club Brugge”, aldus Talita De Groote. “SV Zulte Waregem is mij niet onbekend. Vroeger werd al gespeeld tegen mijn nieuwe ploeg. Ik werd benaderd door coördinator Luc Declercq . De club wil de lat, als het lukt, een beetje hoger leggen. Daar wil ik aan meewerken”, besluit de in Oudenaarde wonende Talita De Groote.

In principe speelt Essevee de ‘thuismatchen’ op het kunstgrasveld in de Kastanjelaan in Zulte. Twee thuismatchen, als de TV Eleven voor een live uitzending zorgt, worden gespeeld in de Elindus Arena in Waregem.

Totaal nieuw is de oprichting van een supportersclub, exclusief voor een vrouwenploeg in het nationaal voetbal.

“De meeste vrouwensupportersclubs worden ‘gedeeld’ met deze van de mannenploeg maar bij SVZW is dat totaal anders”, weet Arne Verbauwhede die samen met Nick Devos en Maxim Himpe tot de drie oprichters behoort en de volgende weken wil aan ledenwerving doen.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier