SK Roeselare-Daisel pakt uit met twee damesploegen

Nieuwkomer Sharon Van Acker en verantwoordelijke Pedro Boudrez kijken al uit naar het nieuwe seizoen.© foto Jos
Nieuwkomer Sharon Van Acker en verantwoordelijke Pedro Boudrez kijken al uit naar het nieuwe seizoen.© foto Jos
Redactie KW

De dames van VK Dadizele gaan straks op in het nieuwe SK Roeselare-Daisel. Dat is niet de enige nieuwigheid die verantwoordelijke Pedro Boudrez kan melden. Men pakt ook uit met een tweede damesploeg die straks in derde provinciale start. Om dat te realiseren zijn al 18 (!) meisjes aangetrokken, waarvan elf die overkomen van KSV De Ruiter.

“Er zijn eigenlijk twee redenen waarom het bestuur koos voor een tweede damesploeg”, opent Pedro. “Voor deze campagne hadden we 24 ingeschreven leden voor één ploeg, wat te veel is. We willen immers iedereen voldoende speelgelegenheid geven en dat is moeilijk in dergelijke situatie. Daarnaast hebben we sinds kort ook een U16-ploeg opgestart en die meisjes moeten over twee jaar ook de stap zetten naar het volwassen voetbal. Hen direct in de kern van eerste provinciale droppen, is niet realistisch. Vandaar dat er vanaf volgend seizoen een tussenstap zal zijn met de ploeg die straks in derde provinciale zal starten”, legt Pedro Boudrez uit.

Het stopzetten van de dames van KSV De Ruiter was een godsgeschenk in de zoektocht naar nieuwkomers, geeft Pedro eerlijk toe. “Meteen toen ik vernam dat onze buren mogelijks zouden stoppen, heb ik enkele basisspelers gecontacteerd. Aanvankelijk zouden maar vijf meisjes komen. Uiteindelijk konden we er elf overtuigen”, klinkt het.

Ambitie

“Met onze ploeg in eerste provinciale willen we volgend seizoen zo snel mogelijk het behoud realiseren. Meer verwacht ik nog niet aangezien we met VK Dadizele nog nooit in deze reeks uitkwamen. Vier jaar geleden speelden we zelfs nog in derde. Ik wil dus zeker geen stappen overslaan. Op termijn moeten we een stabiele eersteprovincialer kunnen worden”, aldus Pedro Boudrez

“Ook de tweede ploeg zal ambitie hebben. Twee derde van onze huidige kern komt daarin terecht waardoor er ook hier geen gebrek aan kwaliteit zal zijn. We willen in twee jaar tijd promoveren.”

Eén van de nieuwkomers is aanvalster Sharon Van Acker (37), die overkomt van KSV De Ruiter. “Om eerlijk te zijn, had ik niet verwacht nog te moeten verleggen. KSV De Ruiter was een stabiele club waar ik graag was. Toen we vernamen dat onze coach zou stoppen, zagen we de bui al hangen. Toen SK Roeselare-Daisel me polste, heb ik niet lang getwijfeld. Ik wil hier gerust de jeugd op sleeptouw nemen voor een mooi seizoen of liefst nog langer. SK was trouwens niet de enige ploeg die mij opbelde, maar het gesprek met Pedro overtuigde mij om in het nieuwe project te geloven.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.