Red Flames kennen geen moeite met Albanië, Tessa Wullaert scoort twee keer

Tessa Wullaert trof twee keer raak. © BELGA/DAVID CATRY

De Red Flames hebben donderdag in Elbasan met 0-5 gewonnen van Albanië op de zevende speeldag van de kwalificaties op weg naar het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland (20 juli-20 augustus 2023). De Belgische voetbalvrouwen blijven tweede in hun poule.

Het duurde een tijdje voor de Flames een opening vonden, maar iets minder dan tien minuten voor de pauze kwamen de speelsters van bondscoach Ives Serneels dan toch op voorsprong.

Kopbalgoal Tessa Wullaert

Tine De Caigny (37.) kopte een voorzet van Deloose binnen. Twee minuten later was het De Caigny die met een voorzet de West-Vlaamse Tessa Wullaert (39.) bediende, die op haar beurt scoorde met het hoofd. De Caigny (43.) maakte nog voor de pauze de 0-3.

Na iets meer dan tien minuten in de tweede helft maakte Wullaert (56.) de 0-4, en de honger van de Belgen was nog niet gestild. De ingevallen Jassina Blom (79.) legde de 0-5-eindstand vast, opnieuw een kopbaldoelpunt.

De Red Flames staan met 16 op 21 voorlopig tweede in groep F, na leider Noorwegen (19 punten). De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK, de nummer twee speelt play-offs.

De Belgische voetbalvrouwen plaatsten zich nog nooit voor een WK, wel spelen ze deze zomer (6-31 juli in Engeland) voor de tweede keer, na 2017, een EK.

Scheidsrechter: Eszter Urban (Hon)

Doelpunten:

België: De Caigny (37.), Wullaert (39.), De Caigny (43.), Wullaert (57.), Blom (79.)

Gele kaarten:

Albanië: Maksuti (76.)

België: Biesmans (52.), De Loose (54.)

Opstellingen:

Albanië: Rexhepi – Ellezaj (Hamidi, 68.), Curraj, Hila, Gjini – Bejleri (Tukaj, 82.), Franja, Maliqi – Krasnici, Doci, Maksuti

Bondscoach: Armir Grimaj (Alb)

België: Evrard – Deloose (Janssens, 64.), Kees, De Neve (Onzia, 74.), Philtjens (Delacauw, 74.) – Wijnants (Blom, 73.), Biesmans, De Caigny – Cayman, Wullaert, Eurlings (Teulings, 64.)

Bondscoach: Ives Serneels (Bel)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.