“Plezier beleven op voetbalveld staat centraal”

Bij Tessa Wullaert (midden) en Soccer Stars staat plezier centraal. (gf)
Redactie KW

Vanaf september start Soccer Stars en GRLPWR by Tessa Wullaert op maandagavond met 22 lessen voor meisjes van het derde kleuter tot en met het tweede middelbaar. Plaats van gebeuren: Sporthal Hernieuwenburg in Wielsbeke.

Soccer Stars en GRLPWR bieden recreatief voetbal voor meisjes die zich één keer per week willen uitleven in een sporthal. “Plezier beleven staat centraal en elke les start met een verhaal van onze mascotte Balalaika”, vertelt Tessa Wullaert (30). “Het is geen techniektraining als aanvulling op een klassieke voetbalwerking maar een ontspannen en leuke manier van voetballen. Naast tal van leuke voetbaloefeningen spelen onze Soccer Stars wedstrijden onder elkaar. Er zijn geen wedstrijdverplichtingen in het weekend. Dit soort trajecten zijn momenteel heel populair. Omdat ik zelf te weinig tijd heb, werk ik hiervoor samen met Soccer Stars.”

“Hier moet niets”

“Hun verhaal steekt goed in elkaar en ze werken met een mascotte en goede trainers. Naast hun wekelijkse trainingen op de club kunnen meisjes zich 22 keer komen amuseren. En het is meer dan dat. Ze kunnen verhalen uitwisselen over hoe het er aan toe gaat bij hun club. Er kan gediscussieerd worden met de ouders over welke ploeg wat doet, en vooral dat het superleuk moet blijven met op het oog op later. Ik wil vooral meegeven dat ze zich moeten amuseren en dat niets moet.”

“Bij mij is het bijvoorbeeld nooit mijn doel geweest op prof te worden. Mijn ouders wilden dit misschien meer dan ikzelf. Nu is het reeds acht jaar mijn werk. Momenteel ben ik met mijn club Fortuna Sittard (NL) aan de derde voorbereidingsweek bezig”, vertelt Tessa, vorig seizoen goed voor 20 doelpunten en 10 assists. “We hebben er drie oefenwedstrijden opzitten waaronder eentje tegen Club Brugge (2-0 winst, red.). Nu volgen nog twee wedstrijden tegen Bayer Leverkusen (26/08) en Bayern München (01/09) vooraleer de competitie begint. Met mijn enkelblessure gaat het ondertussen de goede weg uit, maar volledig pijnvrij ben ik nog niet. De eerste competitiematch is op 8 september tegen PEC Zwolle. Tegen dan willen we er staan. Het doel is opnieuw de top drie halen. We willen het de top twee, Ajax en Twente, zo moeilijk maken. Minder punten laten liggen tegen de andere ploegen is ook een werkpunt.”

Loodzware opdracht

“Het is ook uitkijken naar de Nations League met de Red Flames. Met onder andere Nederland en Engeland in de groep staan we voor een loodzware opdracht. Maar we hebben dit soort wedstrijden nodig om beter te worden”, aldus Tessa Wullaert, leading lady van de Flames. (ELD)

Meer info over het meisjesvoetbaltraject kan je vinden op https://www.soccerstars.be/meisjesvoetbal/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier