https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Leen Scheldeman tevreden over start van SK Staden dames C: “Leidersplaats hadden we niet verwacht”

Leen Scheldeman. © foto Jos
Redactie KW

Het derde damesteam van SK Staden staat momenteel op kop in derde provinciale, al telt de ploeg wel al één wedstrijd meer dan de concurrenten. Daartoe behoort ook het ‘nieuwe’ Heule, niet toevallig de tegenstander van dit weekend. Spijtig genoeg zal niet met gelijke middelen kunnen gestreden worden, want doelvrouw Leen Scheldeman moet door een familiefeest verstek geven.

“Hoewel enkele vaste pionnen in de coronaperiode definitief hebben afgehaakt, blijven we toch met een goede kern over”, opent doelvrouw en sportief verantwoordelijke Leen Scheldeman. “Dit hebben we ondertussen al bewezen in de eerste wedstrijden. In Kortrijk, een andere topper, verloren we wel, maar dat lag grotendeels aan onszelf. Op spelniveau waren we minstens de evenknie, zo niet beter, maar in de grote rechthoek liep het meestal fout. Toch hadden we dit scenario met de leidersplaats niet verwacht. Het is dus genieten zolang het nog duurt.”

Seizoenstopper

Dit weekend volgt de tweede seizoenstopper, tegen Heule. “Aangezien het een nieuw opgerichte ploeg is, weten we niet hoe sterk ze zullen zijn. Alleen vernemen we dat ze veel meisjes hebben overgenomen van verre buur Wevelgem, die toch ook altijd top speelde. Vandaar dat ze voor mij zeker tot het kransje titelkandidaten behoren, samen met ploegen als Kortrijk, Waregem en SK Roeselare-Daisel B. Hopelijk kunnen wij ons wagonnetje daar ook bij aansluiten, maar een evidentie is het niet gezien de hoge gemiddelde leeftijd. We geven ons echter niet snel gewonnen.”

Familiefeest

Zelf komt Leen zondag niet in actie. “Ik zit met een familiefeest, maar mijn vervangster Eveline Libbrecht zal het minstens evengoed doen. Zij is een waardige vervangster. Normaal keert onze topschutster Laura Vanlerberghe terug in de selectie, misschien maakt ook Lisa Marie Nollet opnieuw haar opwachting. Verzwakt zijn we dus zeker niet.” Ondertussen aanschouwt ze ook eens de A- en B-ploeg van SK Staden. “Onze nieuwe trainers Rudy Blanchard en Carlo Lanssens leveren schitterend werk. De A’s staan nog steeds mee op kop en onze jeugdige B’s staan met 3 op 6. Dat belooft voor de toekomst.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.