Ladies NS Heule haalt tijdens winter nog versterking binnen

Stijn Vanneste (NS Heule). (foto Tim Ghillemyn) © TG4
Redactie KW

Ladies NS Heule kroonde zich vorig seizoen in derde provinciale tot kampioen met een straatlengte voorsprong. En ook ik tweede is Noordstar goed op weg om opnieuw de oppergaai af te schieten.

Heule leidt in de rangschikking met 31 op 33 (en een doelsaldo van +107) opnieuw de dans. Alleen Bredene slaagde er in om NS Heule in bedwang te houden: 2-2. “Toch maar oppassen”, waarschuwt T2 Stijn Vanneste. “De rangschikking geeft een vertekend beeld. Het klopt dat we momenteel zes punten voorsprong hebben op achtervolger Bredene. Maar de kustploeg heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Als ze hun inhaalwedstrijden winnen, komen ze op gelijke hoogte. Bredene kan het ons in deze competitie nog moeilijk maken.”

Forfaits

Het valt op dat er heel wat ploegen forfait geven. “Of daar een reden voor is?”, herhaalt Stijn Vanneste. “Je kan er inderdaad niet naast kijken dat vooral de staartploegen veel te gemakkelijk forfait geven. Vooral als ze tegen een van de toppers moeten spelen. Wellicht vrezen ze voor een pandoering en kiezen ze voor de gemakkelijkste oplossing. Het zou niet mogen, het ontsiert de competitie.”

Derby tegen Kortrijk

Volgende week zondag maakt NS Heule de korte verplaatsing naar SV Kortrijk. “Een derby is nooit gemakkelijk”, weet Stijn Vanneste. “Kortrijk heeft heel wat aanvallende troeven. We zullen op ons best moeten zijn om als winnaar uit de strijd te komen.”

Als het van voorzitter Christophe Bertier afhangt spelen zijn Ladies volgend seizoen in eerste provinciale. “We gaan resoluut voor de titel. Met het oog op de wedstrijden na nieuwjaar halen we straks nog versterking binnen. Dat concurrent Racing Waregem vorig weekend kostbare punten liet liggen op het veld van Oostrozebeke, komt ons goed uit. Op 19 februari spelen we thuis de halve finale tegen eersteprovincialer Damme in het kader van de Beker van West Vlaanderen. Een goede test met het oog op volgend seizoen”, besluit Christophe Bertier. (AV)

Zondag 18 december om 13.30 uur: SV Kortrijk – NS Heule.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier