KSKV Zwevezele Ladies sluit met opgeheven hoofd bekeravontuur af: “De focus kan nu weer volop op de competitie liggen”

(foto WD)
Redactie KW

Na de bekernederlaag tegen KV Mechelen A en slechts eenmaal winst in de competitie staan de Ladies tiende in de rangschikking van eerste nationale. Het kon wel beter geweest zijn en ze mikken nu op winst en op een verlengd verblijf in die reeks.

“We hadden onze kern versterkt met een vijftal ervaren en goede speelsters”, verduidelijkt Jean-Pierre Deblauwe, een ervaren afgevaardigde in het vrouwenvoetbal. “Twee speelsters van Club Brugge en evenveel van Zulte Waregem. Dat zijn toch bekende clubs in het nationale voetbal, ook bij de dames.”

“Noodgedwongen moesten wij ook op zoek naar een doelvrouw en die vond trainer Karim Stockx in de persoon van Sari Bocksoen die overkwam van Olsa Brakel. Ook een speelster uit de jeugd van KSKV kwam bij de kern. Zo is de kern breder en ook beter dan die van vorig seizoen en zijn we gewapend om het goed te doen in eerste nationale.”

“De eerste speeldag waren wij vrij en onze eerste wedstrijd was op het veld van Tienen. Die werd gewonnen en er volgden twee wedstrijden tegen Gent en Mechelen. Dat zijn toppers in de reeks en we speelden telkens een goede wedstrijd maar verloren telkens met een doelpunt verschil. We verdienden wel iets meer gezien ons spel en de kansen.”

Strafschoppen

De 1/16 finale in de beker van afgelopen zaterdag was meteen een heruitgave van twee weken geleden, toen de twee opponenten elkaar troffen in de competitie. “Ook nu weer kwamen wij net dat tikkeltje te kort om een efficiënt KV Mechelen af te stoppen. Onze eerste kans stuitte op de keeper en dan kreeg KV Mechelen een penalty. Onze doelvrouw stopte de strafschop, maar omdat een van onze speelsters te vroeg de 16 was binnengestapt, moest de penalty hernomen worden. Nu ging hij wel binnen.”

“Rond het halfuur kreeg ook Zwevezele een strafschop en die werd feilloos omgezet. De match kabbelde verder richting rust, maar net dan kwam Mechelen op voorsprong. De tweede periode verliep aanvankelijk evenwichtig, maar met te weinig uitgesproken kansen. Met een enig mooi afstandsschot brachten we de bordjes weer in evenwicht. Zwevezele bleef knokken, maar na een hoekschop ontstond geharrewar voor doel en weer kwam KVM op voorsprong.”

“Het slotoffensief leverde niks meer op zodat 2-3 de eindstand was. We mogen met opgeheven hoofd het bekeravontuur afsluiten. De focus kan nu weer volop naar de competitie, te beginnen komende zaterdag 2 oktober thuis tegen Moldavo.”

(WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.