FWDM A opent zaterdag competitie in eerste klasse tegen Standard Luik: “In eerste instantie ploeg opbouwen die goed voetbal op de mat brengt”

Lore Van Exem is blij om eindelijk weer wedstrijden te kunnen spelen. (foto Bart) © Marnix Goemaere / VDB;VDB / Marnix Goemaere VDB VDB
Redactie KW

FWDM A opende vorige zaterdag het seizoen met een wedstrijd in de derde ronde van de Beker van België waarin met 1-3 werd gewonnen bij tweedenationaler YRKV Mechelen B. Zaterdag begint de competitie voor de Famkes Westhoek Diksmuide Merkem met een thuiswedstrijd tegen Standard Luik.

“We begonnen op Mechelen niet zo goed aan de wedstrijd waardoor we al vlug op achterstand kwamen”, blikt aanvoerster Lore Van Exem nog even terug. “Daarna voetbalden we een stuk beter en toonden we de nodige veerkracht om die achterstand tot een 1-3-overwinning om te buigen.”

“Ik ben heel blij dat we weer kunnen voetballen”, vervolgt Lore. “Dit seizoen beschikken we over een veel ruimere kern. De groep is niet alleen in de breedte maar ook kwalitatief versterkt door het aantrekken van enkele ervaren speelsters. In de voorbereiding speelden we een viertal oefenwedstrijden met een mix van speelsters uit de A- en B-kern. Ik vind dit wel goed voor de integratie van de jongere speelsters die zijn doorgestroomd uit de jeugdopleiding van KSV Diksmuide. Ze krijgen volop de kans om zich te tonen.”

Nieuwe groep

“Voor het komende seizoen wordt er niet direct een ambitie uitgesproken. We zitten met een redelijk nieuwe groep en het is dan ook in de eerste plaats de bedoeling om een ploeg te bouwen die goed voetbal brengt en die verder kan groeien als eerste nationaler.”

Zaterdag start FWDM de competitie met een thuiswedstrijd tegen Standard Luik. “Normaal was onze eerste wedstrijd op verplaatsing. Maar de Luikenaars vroegen om eerst bij ons te komen spelen. Een wedstrijd tegen hen is nooit gemakkelijk. Hopelijk kunnen we tegen Standard hetzelfde voetbal brengen als vorige week en kunnen we daarna de positieve lijn nog een tijdje doortrekken.”

Momenteel mist FWDM met Lisa Coppein en Sofie Huyghebaert nog twee ervaren speelsters. Beiden waren een tijd out door blessures maar kunnen binnenkort de trainingen hervatten. (PB)

Zaterdag 28 augustus om 17.30 uur: FWDM A – Standard Luik A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier